
תבשיל אורז ובשר טחוןצריכים להאכיל הרבה פיות רעבים? המנה הזאת היא בול בשבילכם - גם תוספת וגם עיקרית בצלחת אחת, עם גזר, בצל, עגבניות ובתיבול ערבי. שמח במטבח![]() צילום: אסף רונן |
המצרכים (4 מנות):לאורז:
לבשר:
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את האורז: שמים בסיר בינוני שמן, מים, מלח ואורז, ומביאים לרתיחה. מערבבים קלות, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. 2במקביל מכינים את הבשר: מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן, מוסיפים בצל ומטגנים כ-8 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים גזר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד 5 דקות. מוציאים ומחממים שוב את המחבת עם 2 כפות שמן. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר עשוי ומפורר, כ-10 דקות. 3מחזירים את הבצל והגזר, מוסיפים שום ותבלינים, ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים עגבנייה ופטרוזיליה, מערבבים עוד 3 דקות ומכבים. 4פותחים את האורז במזלג, מוסיפים שלושת רבעי מתכולת המחבת ומערבבים בעדינות. את היתרה מסדרים מעל. 5מכסים את הסיר וממתינים 10 דקות. פותחים את האורז שוב במזלג, מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מעט צנוברים ומקשטים בפטרוזיליה. צילום:אסף רונן ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |