אוכל
אוכל

מרק עוף יווני עם אורז ולימון

ביוונית קוראים לו אבגולמונו - ולהגיד את המילה הזו זה החלק הכי מורכב בהכנה שלו. רות אוליבר עם מתכון שיושב בול על החורף שתקף פתאום

|mako אוכל| פורסם10:23
מרק עוף יווני עם אורז ולימון  (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
Rating:4.227reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 3 ירכי עוף, מחולקות
  • 2 עגבניות, מגורדות בפומפייה
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 מקלות סלרי, קצוצים
  • 2 ליטר ציר (או מים ואבקת מרק)
  • חצי כוס אורז עגול
  • 2 ביצים
  • חצי כוס מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור

להגשה:

  • פטרוזיליה קצוצה
  • בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:

1שמים בסיר בינוני את העוף, העגבניות, הגזרים, הסלרי והציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25 דקות.

2מוסיפים את האורז ומבשלים 20 דקות נוספות.

3טורפים בקערה בינונית את הביצים עם הלימון והמלח. מוסיפים 2-3 מצקות מרק רותח לקערה תוך כדי טריפה, ואז יוצקים את תוכן הקערה החמימה חזרה לסיר.

4מוסיפים פלפל שחור, מערבבים ומתקנים תיבול.

5מגישים עם פטרוזיליה ובצל ירוק קצוץ.

>> בשבוע שעבר התחרענו פה על באכש בוכרי

>> ומה לילדים? תפוחי אדמה ממולאים!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il