אוכל
אוכל

קיצ'רי

שווה להיות עיראקים, ולו רק בשביל התבשיל המושלם הזה של אורז ועדשים כתומות. אפשר להגיש לצד מנה בשרית, אפשר להוסיף רק שמנת חמוצה וסלט ואפשר גם לזלול אותו כמו שהוא, כמנה טבעונית מעולה

|mako אוכל| פורסם07:31
קיצ'רי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.51296reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כוסות אורז
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • רבע כוס שמן
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה
  • חצי כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח לפי הטעם
  • 3 וחצי עד 4 כוסות מים

להגשה:

  • 3 כפות שמן
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כפית כמון

אופן ההכנה:

1שוטפים היטב את האורז והעדשים בהרבה מים, עד שהמים שיוצאים מהמסננת שקופים.

2מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב כ-8 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.

3מוסיפים את האורז והעדשים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.

4לפני ההגשה מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את השום והכמון ומטגנים כדקה. שופכים על האורז ומערבבים. מגישים עם שמנת חמוצה או יוגורט וסלט עגבניות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il