אוכל
אוכל

קציצות פרסה עם עדשים ירוקות

מנה קלילה, בריאה וטעימה בטירוף, שנחטפת במהירות שיא מהצלחת: קציצות כרישה אווריריות בתוספת עדשים ירוקות, שאפשר להכין בגרסה צמחונית או בשרית. רק תניחו על השולחן, תספרו עד עשר - ותחזרו לספר לנו מה קרה

|mako אוכל| פורסם07:04
קציצות פראסה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.3133reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 2 וחצי קילו כרישה (החלק הלבן בלבד), נקייה וחתוכה לרבעים
  • 2 בצלים גדולים, מקולפים
  • חצי כוס עדשים ירוקות
  • 250 גרם בשר טחון (לא חובה)
  • 2-3 כפות קמח מצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 4 ביצים גדולות
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1מבשלים במים את הכרישה והבצל כ-30 דקות, עד לריכוך מוחלט. במקביל, מבשלים את העדשים כ-30 דקות עד לריכוך. מסננים.

2סוחטים את הכרישה היטב וטוחנים אותה ואת הבצלים במכונת בשר. אם רוצים להוסיף בשר טחון - מעבירים אותו במכונה יחד עם הכרישה.

3מוסיפים את העדשים המבושלות וקמח המצה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים ביצים אחת אחת, עד לקבלת עיסה לא דביקה ולא נוזלית אך די אוורירית (אם התערובת יבשה או לא מספיק אוורירית כדאי להוסיף עוד ביצה).

4מחממים במחבת שמן בגובה 3-4 ס"מ. יוצרים קציצות ומטגנים בחום בינוני 4-5 דקות מכל צד, עד שהקציצות מזהיבות.

5מגישים חם או קר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il