אוכל
אוכל

מפתול של קוסקוס וטלה

מתי בפעם האחרונה הכנתם בשר וקוסקוס בפחות משעה? רות אוליבר מכינה לכם מנה כזו עם בשר מזוגג ומתובל היטב ברכז רימונים, בהרט וקינמון, שתיכנס לפנתיאון האישי שלכם

|mako אוכל| פורסם07:46
מפתול (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:3.914reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

למפתול:

  • חבילה של קוסקוס גס
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 כפית מלח

לבשר:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 500 גרם טלה טחון
  • כף שטוחה של בהרט
  • 1/2 כפית קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כוס ציר בשר (או טלה) או מים
  • כף רכז רימונים
  • 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 50 גרם צנוברים קלויים

להגשה:

  • טחינה ביתית

אופן ההכנה:

שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל קוסקוס, מים רותחים, שמן ומלח. מערבבים ומפעילים על בישול של 5 דקות. מקררים מעט ופותחים עם מזלג את פתיתי הקוסקוס המוכנים.

2הבשר: מחממים מחבת כבדה עם שמן זית, ומטגנים את הבצלים כ-8 דקות להזהבה. מוסיפים גזר ומטגנים 3-4 דקות, מוסיפים בשר טחון, ומטגנים להשחמה, תוך כדי פירור הבשר.

3מתבלים בבהרט, קינמון, מלח ופלפל, מוסיפים ציר או מים ומבשלים 5 דקות עד לאידוי. מוסיפים רכז רימונים ומערבבים.

4מעבירים את הקוסקוס לקערה ומערבבים בעדינות עם מחצית מתערובת הבשר. מעבירים לצלחות אישיות, עושים גומה קטנה ועורמים בתוכה את שאר הבשר (אפשר גם להגיש בנפרד, כמו בתמונה). מקשטים במעט פטרוזיליה וצנוברים, מזרזפים קצת טחינה ומגישים מיד.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל עוף וגזר על מצע קוסקוס
>> מבשלים עם הילדים: חביתיות קינואה וירוקים
תגיות:מפתולטלה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il