mako
פרסומת

3 ארוחות צהריים קלות ומעולות לפתיחת שבוע

איך יכול להיות שמצד אחד הזמן לא ממש זז, ומצד שני השבועות חולפים על פנינו במהירות של צ'יטה על ספידים? שאלה טובה, אבל עד שנחשוב על תשובה, האוכל הרי לא יכין את עצמו. אלה ההצעות שלנו

ליה אור
mako אוכל
פורסם: | עודכן:
קציצות עוף ברוטב עגבניות
קציצות עוף ברוטב עגבניות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
הקישור הועתק

קציצות עוף ברוטב עגבניות

אין שום דבר מהפכני במתכון של רותם ליברזון לקציצות ברוטב עגבניות, ואנחנו אומרים את זה לזכותן. מדובר בקציצות של בית, כאלה שמטגנים קצת ואז זורקים לתוך רוטב, ואחרי עוד כמה דקות אפשר להגיש על גבעה של אורז או פתיתים. כשחושבים על אוכל של בית, כזה שרוצים לחזור אליו אחרי יום ארוך - זאת אחת הצלחות שעולות ראשונות לראש.

אורז, ירקות וחזה עוף בסיר אחד

ארוחת צהריים מאוזנת וטעימה, בלי לשטוף הרבה כלים - שזה ערך ראוי בפני עצמו, בטח ובטח בסוף אוגוסט. יש לנו שם חזה עוף חתוך לקוביות, אורז, בצל וגזר מגורר, והיישר מהמקפיא שעועית ירוקה ואפונה. קצת פטרוזיליה אם הילדים מאשרים, פלפל חריף אם אתם מאשרים לילדים, והיידה, אפשר להמשיך את היום.

מנת פסטה ברוטב שום, לימון וחמאה
מנת פסטה ברוטב שום, לימון וחמאה | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

פסטה בחמאה, שום ולימון

לא בא לכם לבשל כלום, אבל כלום, רק שיעזבו אתכם עם להכין אוכל כל היום? זה המתכון בשבילכם: בזמן שהפסטה מתבשלת מטגנים קצת שום במחבת, מוסיפים שמנת מתוקה, קליפת לימון ותבלינים, קצת מהמים של הפסטה, פרמזן וזהו. האוכל מוכן (ולכם כנראה נדלק החשק לבשל, כי וואו איזה ריח. לא נורא, גם מחר יום).

שבוע טוב!