mako
פרסומת

3 מתכונים מכסחי חמץ לארוחות צהריים מהירות

השבוע אנחנו מקדישים את המדור לאלה מבינינו שמנקים את המזווה מחמץ, ומציעים 3 דרכים לעשות את זה וליהנות מצהריים משפחתית נהדרת על הדרך: לזניה פשוטה אבל מפוארת למראה, פסטה עם קציצות בסיר אחד ומג'דרה של אהרוני שמבוססת על פתיתים. טעים הביעור חמץ הזה

הדר אליאס
mako
פורסם:
לזניה חלבית קלה
לזניה חלבית קלה|צילום: יעל קצב, mako
הקישור הועתק

לזניה גבינות קלה

יש מתכונים ללזניה שצריך לפנות להם חצי יום, להתמסר לכל אחד מהשלבים שלהם ולדעת שמדובר במערכת יחסים. לעומתם יש מתכונים שמוציאים ללזניה שם רע של בצק עם קוטג' ורסק עגבניות. ואז יש את המתכון הזה של יעל קצב, ללזניית גבינות שהיא מפוארת, לא פחות, אבל פשוטה ומהירה להכנה. זה מה שנקרא לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

פסטה וכדורי בשר בסיר אחד

נשארים בתחום הפסטה עם סיר של פסטה וכדורי בשר קטנטנים וחמודים שמתבשלים להם ביחד. זה עובד ככה: מכינים את הקציצות ונותנים להן טיגון קצר. מוסיפים את הפסטה הלא מבושלת, את שאר מרכיבי הרוטב ומים רותחים - ונותנים לקסם להתרחש. עברו 17 דקות? אפשר לקרוא לכולם לשולחן. מתכון מהבלוג של ענת אלישעהמצוינת.

פסטה וכדורי בשר בסיר אחד - ההכנה
ההכנה|צילום: ענת אלישע, ענת אלישע קיטשן

מג'דרה פתיתים ובשר טחון

מתכון של אהרוני ובתו תמרה, שמבינים דבר או שניים בדרכים טובות להאכיל משפחה רעבה. במקום אורז או בורגול יש כאן פתיתים, העדשים עדיין כאן, כמו במג'דרה המקורית, והחיזוק של הבשר הטחון הוא למעשה לא הכרחי, אבל מומלץ מאוד. והכל כי נשאר לכם פתיתים במזווה.

פרסומת
מג'דרה פתיתים ובשר טחון | לבשל עם אהרוניס
מג'דרה פתיתים ובשר טחון | לבשל עם אהרוניס|צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור

שבוע שקט.

מצאתם טעות לשון?