
מג'דרה פתיתים ובשר טחוןתסמכו על תמרה וישראל אהרוני שאם הם מחליפים את האורז במג'דרה בפתיתים, יש לזה סיבה טובה. הגרסה שלהם (מתוך ספר המתכונים המשותף) מעולה וטעימה, ואם בא לכם לטבען אותה פשוט משמיטים את הבשר והיא נשארת פגזיתישראל ותמרה אהרוני|"לבשל עם אהרוניס", הוצאת מודן| פורסם09/07/2406:30 ![]() צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור |
אנחנו מתייחסים אל פתיתים כמו אל אורז או פסטה, מה שהופך אותם לחומר גלם מעניין ומגוון. במתכון הזה, שאנחנו אוהבים במיוחד, התבססנו על המג'דרה המסורתית ויצרנו את הגרסה שלנו – עם פתיתים. המצרכים :(4-6 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1בסיר גדול עם שפע מי מלח רותחים (כמו לבישול פסטה) מבשלים את העדשים במשך 20-15 דקות עד שהן מתרככות לדרגת אל דנטה. 2מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומבשלים כ–10 דקות נוספות עד שהם מתרככים. מסננים. 3בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן עם זרעי הכמון. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל והזעתר ומטגנים עד שהבצל משחים (סבלנות, זה לוקח זמן). 4מוסיפים את הבשר הטחון, ממליחים ומפלפלים וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו לשחום. 5מוסיפים את הפתיתים, העדשים והבהרט, כפית מלח ועוד פלפל, מערבבים ומטגנים כ–3 דקות. 6לפני ההגשה מפזרים כוסברה וצנוברים. טיפ מהאהרוניס: * לגרסה טבעונית פשוט מוותרים על הבשר, זה יוצא נפלא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |