3 מרקים מומלצים שיחממו לכם את ארוחת הצהריים
מרק אפונה עם חזה אווז, או אפילו יותר טוב - עם בצקניות (שפצלה!) שמכינים בשנייה; מרק לחם ועגבניות של אהרוני, שכמה שהוא פשוט ככה הוא משובח; ומרק אחד של קבנוס ושעועית שמוגדר "לעצלנים", אבל הוא בעיקר למי שאוהב את האוכל שלו טעים

מרק אפונה
קלאסיקה חורפית שיכולה להיות בשרית - עם תוספת של חזה אווז מעושן - או פרווה. אנחנו בכלל הכי אוהבים להטיל פנימה בצקניות (שפצלה) קטנות, שהופכות את המרק (הסמיך ממילא) הזה לעונג צרוף. איך מכינים? מערבבים חצי כוס קמח עם ביצה, 4 כפות מים רותחים ומעט מלח (אפשר גם פלפל, לא חובה), ושופכים חתיכות בצק קטנות למרק הרותח בעזרת כפית.

מרק עגבניות ולחם של אהרוני
מרק עגבניות ולחם הוא בעצם סוג של שקשוקה בלי ביצים, כשחושבים על זה, רק עם לחם שספוג היטב בנוזלים ומסת עגבניות הרבה פחות מרוכזת. כך או כך, שילוב של עגבניות ושל לחם הוא תמיד מבורך, וכשהוא חם ומהביל ובחוץ מתחיל להיות קר - על אחת כמה וכמה.

מרק שעועית וקבנוס
כשמדברים על ארוחה לעצלנים מדברים בדיוק על המרק הזה, והיופי הוא שזה לא הופך אותו לפחות משובח. מדובר במרק טעים ברמות אחרות, שכנראה היינו מכינים גם אם זה היה לוקח שלוש שעות. מה צריך? קבנוס, שימורים של שעועית ושימורים של עגבניות. לא להתנשא, להכין.
שבוע טוב.