mako
פרסומת

3 מרקים מומלצים שיחממו לכם את ארוחת הצהריים

מרק אפונה עם חזה אווז, או אפילו יותר טוב - עם בצקניות (שפצלה!) שמכינים בשנייה; מרק לחם ועגבניות של אהרוני, שכמה שהוא פשוט ככה הוא משובח; ומרק אחד של קבנוס ושעועית שמוגדר "לעצלנים", אבל הוא בעיקר למי שאוהב את האוכל שלו טעים

ירדן וייס
mako
פורסם:
מרק אפונה. אפשר לטחון, ממש לא חייבים
מרק אפונה. אפשר לטחון, ממש לא חייבים|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
הקישור הועתק

מרק אפונה

קלאסיקה חורפית שיכולה להיות בשרית - עם תוספת של חזה אווז מעושן - או פרווה. אנחנו בכלל הכי אוהבים להטיל פנימה בצקניות (שפצלה) קטנות, שהופכות את המרק (הסמיך ממילא) הזה לעונג צרוף. איך מכינים? מערבבים חצי כוס קמח עם ביצה, 4 כפות מים רותחים ומעט מלח (אפשר גם פלפל, לא חובה), ושופכים חתיכות בצק קטנות למרק הרותח בעזרת כפית.

מרק עגבניות ולחם
מרק עגבניות ולחם|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק עגבניות ולחם של אהרוני

מרק עגבניות ולחם הוא בעצם סוג של שקשוקה בלי ביצים, כשחושבים על זה, רק עם לחם שספוג היטב בנוזלים ומסת עגבניות הרבה פחות מרוכזת. כך או כך, שילוב של עגבניות ושל לחם הוא תמיד מבורך, וכשהוא חם ומהביל ובחוץ מתחיל להיות קר - על אחת כמה וכמה.

מרק שעועית
מתוך האוצר של על השולחן|צילום: דניאל לילה, על השולחן

מרק שעועית וקבנוס

כשמדברים על ארוחה לעצלנים מדברים בדיוק על המרק הזה, והיופי הוא שזה לא הופך אותו לפחות משובח. מדובר במרק טעים ברמות אחרות, שכנראה היינו מכינים גם אם זה היה לוקח שלוש שעות. מה צריך? קבנוס, שימורים של שעועית ושימורים של עגבניות. לא להתנשא, להכין.

שבוע טוב.

מצאתם טעות לשון?