מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

3 ארוחות ערב קלות שאולי ישרו פה קצת אופטימיות

לא משנה אם אתם שמאל או ימין, הימים ימים לא קלים והמורל הלאומי של כולנו יכול להיעזר באיזו זריקת מרץ טובה. בחלקת האלוהים הקטנה שלנו מתכונים הם כלי העבודה, ולכן החלטנו להקדיש את מדור ארוחות הערב השבועי שלנו לאחד ממרימי המורל המוכחים ביותר - הפנקייק. אחד מתירס במילוי גבינות, אחד עם שיבולת שועל ואחד מבוסס גבינה לבנה, מה הפנקייק שלכם הערב?

אוכל טוב
mako
פורסם:
קצ'אפה
קצ'אפה|צילום: שי ברנדס, Real Food. Uncensored
הקישור הועתק

קצ'אפה - פנקייק תירס ונצואלי

חמיטת התירס הזאת היא לא באמת פנקייק, אבל אפשר בהחלט ובקלות רבה למצוא בין השניים קווי דמיון. שניהם מתקתקים, שניהם מוכנים במחבת מבלילה סמיכה, אבל נגלה לכם בסוד שהאמת היא שהקצ'אפה היא פינוק מספק ומפנק בערך פי 200 מסתם פנקייק (ואתם יודעים שאנחנו לא מהטיפוסים שיגידו על פנקייק "סתם" בקלות).

את הקצ'אפה מכינים מבלילה של תירס (לא צריך טרי, מוקפא מספיק טוב) עם ביצים וקצת קמח. את התירס טוחנים חצי-דרך, והתוצאה היא תערובת שלא מאוד קל לעבוד איתה (ראו הוזהרתם), אבל ביחד עם הגבינות שמתקפלות פנימה - היא יוצרת מעדן מלכים. לא פחות. תחשבו על מעין פולנטת תירס טרי, אבל בפורמט של פנקייק, ועם גבינה שנמתחת בתור מילוי. בקיצור, זה משהו הקצ'אפה הזאת.

מתכון של דליה אלחדף האלופה מהעונה השלישית של "מאסטר שף".

פנקייקס שיבולת שועל
פנקייקס שיבולת שועל|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

פנקייק שיבולת שועל עם אקסטרה בריאות

הפנקייקים האלה נולדו מתוך ניסיון "להבריא" מעט את הפנקייקים הרגילים, והתקבעו אצלנו כברייה ראויה בפני עצמה. הם שחומים יותר מפנקייק רגיל, הם דחוסים יותר והם מהנים באופן קצת אחר, אבל עדיין עובדים מעולה עם מייפל ועדיין עושים הרגשה חמימה וטובה בבטן - והפעם של פינוק לא רק לחוש הטעם שלנו, אלא גם לגוף.

פנקייק גבינה לבנה
פנקייק גבינה לבנה|צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

לביבות גבינה לבנה

סוג שלישי ואחרון של פנקייקים להיום - והפעם כאלה מבוססי גבינה לבנה. אם יש ילדים בשולחן - עם אלה ההצלחה תהיה הכי קלה. הם פשוטים, הם קלילים, הם באמת טעימים ומנחמים וכיפיים. אם אתם רוצים ללכת על בטוח זה המתכון בשבילכם, אבל ההצעה שלנו (מכיוון שבכל זאת מדובר יותר בקינוח מאשר באוכל) היא לשלב אותם עם אחת מהמנות הקודמות. כבר לכלכתם מחבת, זה לא סיפור גדול.

שבוע טוב :)

מצאתם טעות לשון?