מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

3 מתכונים לארוחות ערב משפחתיות קלות וזריזות

אפשר להבין מהמתכונים שבחרנו שיש לנו חשק עז לשילוב האלמותי בין בצק לגבינה: בצורת טוסט (מושחת עם טוויסט לא צפוי), פסטה חלבית חורפית שמכינים בסיר אחד בקלות או פנקייק בגרסה מלוחה. תחילת השבוע, מגיע לנו להתפנק, לא?

אוכל טוב
mako
פורסם:
פסטה פטריות וערמונים - לפני
פסטה פטריות וערמונים - לפני|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

פסטה בסיר אחד

המרכיבים הכי מרכזיים וחשובים כאן הם פטריות וערמונים, שמצטרפת אליהם שמנת מתוקה. פסטה חורפית וכיפית שקצת שוברת את שגרת רוטב העגבניות הקבוע. כמובן שמומלץ להוסיף גם פרמזן בהגשה.

פסטה פטריות וערמונים - אחרי
פסטה פטריות וערמונים - אחרי|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פנקייקס מלוחים

אם יש משהו שאנחנו הישראלים אוהבים, הרי שאלה ארוחות בוקר. בין אם אלה ארוחות בוקר במלון, בבית, בשטח או בחוץ - ללא ספק מדובר בז'אנר פופולרי ביותר. אז נכון שחביתה נחשבת לארוחת הערב הכי עצלנית שיש? היא גם תופסת כארוחת בוקר בכלל, וככה גם הפנקייקס. למה כל ההקדמה הזאת? כי כל הסיכויים מצביעים על כך שהערב נאכל פנקייקים לארוחת ערב, ולא סתם, אלא פנקייקם מלוחים.

בליני
בליני|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

טוסט

מדובר במתכון שצריך להגיע עם אזהרת התמכרות, שימו לב: משלבים פה שלושה סוגי גבינות (צ'דר, מוצרלה ופרמזן. אם אחת מהן משום מה באה לכם פחות - מוזמנים להחליף בגבינה אחרת שאוהבים, או להשמיט), קצת חמאה מומסת ושן שום כתושה. התוצאה גבינתית, נמתחת, מנחמת ולא דיאטטית בעליל.

טוסט עם טוויסט - גבינה נמתחת
טוסט עם טוויסט - גבינה נמתחת|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
מצאתם טעות לשון?