
לחמניות זיתיםלחמניות זיתים טעימות, מעולות לאירוח או סתם לנשנוש - כי גם בלי אורחים מגיע לנו ליהנות מדי פעם ממאפים שיפילו אותנו מהרגליים. את ממרח הזיתים, אגב, אפשר להחליף בפסטו, זעתר או מה שאוהבים
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
המצרכים (32 מנות):
אופן ההכנה:1 מערבבים קמח, סוכר ושמרים. 2 מוסיפים את המים, הביצה, המרגרינה והמלח ולשים כ-10 דקות. 3 מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה, או במקרר למשך הלילה. 4 מחלקים ל-4 כדורים שווים.
לחמניות זיתים - שלב ראשון | צילום:
שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
5 מרדדים כל כדור לעיגול וחותכים למשולשים, כמו שחותכים פיצה. 6 מורחים את הבצק בטפנד ומגלגלים, מהחלק הרחב לכיוון הצר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
לחמניות זיתים - שלב שני | צילום:
שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
7 מתפיחים שוב במקום חמים כשעה. 8 מברישים בחלמון טרוף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.
לחמניות זיתים - שלב שלישי | צילום:
שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
לבלוג של שרית - מיס פטל
|