mako
פרסומת

7 מתכונים של אהרוני לפתוח איתם את השבוע

הוא נחשב לאב המייסד של הבישול האסייתי בארץ, הוא עיצב במידה רבה את עולם המסעדנות הישראלי והוא השופט הכי ידען ב"מאסטר שף". רגע לפני עליית העונה החדשה, חזרנו לכמה מתכונים בלתי נשכחים של ישראל אהרוני שכל אחד יכול לנסות בבית

מאסטר שף
פורסם:|עודכן:
ישראל אהרוני מבשל בצק פילו עם גבינות
ישראל אהרוני|צילום: מתוך "ישראל מבשלת ביחד", קשת 12
הקישור הועתק

בקרוב תעלה בקשת 12 העונה החדשה של "מאסטר שף", שגם בה ישפטו אייל שני, מיכל אנסקי, חיים כהן וישראל אהרוני - השופט הטרי ביותר שהצטרף לחגיגה לפני כשלוש שנים, אבל מאז הפך כבר לחלק בלתי נפרד מהתוכנית.

על אהרוני אנחנו לא באמת צריכים לספר לכם - מדובר באחד מעמודי התווך של הקולינריה הישראלית, שף מעוטר ומוכשר שהחזיק במסעדות מצליחות, הוביל תכניות טלוויזיה רבות ולאחרונה גם הוציא ביוגרפיה קולינרית בשם "תחנות אוכל בחיי". רגע לפני שאנחנו יוצאים לדרך עם האודישנים והמשימות, חזרנו ל-7 מתכונים מוצלחים במיוחד של השף שיפתחו לכם את השבוע בצורה הכי טובה וטעימה שאפשר.

חזה עוף במחבת עם שמן זית, לימון, חרדל ודבש

התוכנית "ישראל מבשלת יחד" הפגישה אותנו עם המטבחים הפרטיים של השפים המצליחים בישראל, ובין היתר גם עם זה של אהרוני. לרגל המאורע הוא יצר מתכון שהוא לכאורה פשוט, אבל הכי טעים ושימושי: חזה עוף, גרידת לימון ובצל ירוק, תיבול של דבש וחרדל – ויש לכם מעדן.

חזה עוף עסיסי
חזה עוף עסיסי|צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

שניצלונים משודרגים

אנחנו ממשיכים עם חזה עוף, חומר גלם בסיסי אך נהדר וורסטילי שאהרוני אוהב במיוחד, אבל בניגוד לשניצל רגיל, את רצועות חזה העוף הפעם הוא לא ציפה בביצה אלא במעין בלילת נאגטס, ואחריה בפירורי הלחם המסורתיים. התוצאה? שניצלים שמנמנים יותר, פריכים יותר, עסיסיים יותר ואלוהים, כמה טעימים.

שניצלונים משודרגים
שניצלונים משודרגים|צילום: Fanfo, ShutterStock
פרסומת

לביבות בטטה ב-4 מרכיבים

נכון, זה לא כולל מלח, פלפל שחור ושמן לטיגון, אלה לא נספרים אצלנו כמרכיבים, אבל תודו שבחיים לא חשבתם שלביבות בטטה ביתיות הן משהו שאתם יכולים לתקתק כל כך בקלות. אז כן, אתם יכולים. אל תשכחו להודות לאהרוני.

לביבות בטטה
תמונת AVI: שיעור פרטי עם אהרוני

גיוזה פרגית

אחת מהמשימות המאתגרות ביותר בעונה השביעית של "מאסטר שף" הייתה משימת הכיסונים, שבה הדגים אהרוני את הכנת מנת הגיוזה הנהדרת שלו. עם מילוי של פטריות ופרגיות ברוטב סויה ושמן שומשום, תהיו בטוחים שיש כאן שיחוק רציני.

פרסומת
גיוזה פרגיות
גיוזה פרגיות|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

פיתה בוכרית עם תבשיל בקר וייטנאמי

משימה נוספת של "מאסטר שף" שבה הפגין אהרוני את כישוריו היא משימת האודישן של העונה השביעית, בה הוא הכין תבשיל בקר בניחוח אסייתי על פיתה בוכרית. נשמע לכם כמו שילוב הזוי? לנו זה נשמע בדיוק כמו אהרוני, שמביא לבישול שלו קצת מכל העולמות.

המנה של אהרוני
האם השופטים יזהו?|צילום: מתוך מאסטר שף, קשת
פרסומת

חצילים מאודים

אחד המתכונים הכי קלאסיים של אהרוני הוא של חצילים ברוטב אסייתי של סויה, שום, צ'ילי ועוד. תענוג שאתם הולכים להתמכר אליו, ושיש בו רק כפית שמן אחת.

חציל מאודה
חציל מאודה|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

תבשיל עוף עם קבנוס ועדשים

לאהרוני יש מתכון שיסדר לכם ארוחת צהריים טעימה ומשביעה לכמה ימים טובים. מה הוא כולל? בצלי שאלוט, נקניקיות קבנוס, חומוס ועדשים. התבשיל המושלם לחורף.

מצאתם טעות לשון?