1 מכינים את המילוי: מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את קוביות הבשר כשעה על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם.
2 מוסיפים בצל, מלח ופלפל, מכסים ומבשלים עוד שעה וחצי על אש נמוכה. מדי פעם פותחים את הסיר ומערבבים. הבשר צריך לקבל צבע עמוק.
3 בזמן שהבשר מתבשל מכינים את המעטפת: משרים בקערה את הגרישה וחצי ליטר מים כ-20 דקות. מוסיפים את הסולת לאותה קערה (לא מסננים) ולשים לקבלת בצק חלק ונעים. שומרים במקרר עד השימוש.
4 חוזרים למילוי: מעבירים את הבשר והבצל (בלי השומן) למעבד מזון, ומפעילים בפולסים לקבלת חוטים של בשר. כשהבשר עדיין חמים יוצרים ממנו כדורים בעזרת הידיים, ומסדרים על צלחת.
5 מגלגלים את הקובות: לוקחים חתיכת בצק ופותחים אותה דק בעזרת הידיים. מניחים במרכז כדור בשר ובעזרת האצבעות סוגרים את הקצוות ומוציאים את שאריות הבצק המיותרות. לוחצים את הקובה בידיים כדי להוציא את האוויר שנכלא בין הבשר לבצק ומגלגלים לכדור יפה ואחיד. לוחצים מעט לקבלת הצורה של החמוסטה. חוזרים על כך עם כל הבצק וכל המלית ומכניסים למקפיא (אנחנו רוצים להכניס אותן לרוטב כשהן קפואות).
6 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בסיר עד הזהבה. מוסיפים שורש סלרי, שום, פלפל שחור ומלח. מוסיפים חצי מהמנגולד, את הקישואים וליטר מים ומכסים את הסיר.
7 טוחנים במעבד מזון את המחצית השנייה של המנגולד יחד עם עלי הסלרי. מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה.
8 סוחטים את הלימונים לסיר, טועמים ומתקנים תיבול (לפני שמוסיפים את הקובות).
9 כשהרוטב מבעבע מכניסים את הקובות בעודן קפואות, ומבשלים 20 דקות.