ניצן אהרן על גמר "מאסטר שף": "זו הפעם הראשונה שדבר כזה קורה"
רגע כזה אף פעם לא קרה בתולדות תחרות הבישול "מאסטר שף". בפעם הראשונה, הגמר יכיל שלוש דמויות נשיות שהתחרו לאורך כל הדרך זו בזו והגיעו לבסוף למעמד הכי גבוה שיש. עכשיו, כל שנותר לנו זה להמר מי המנצחת הגדולה, יובל, ניצן או הדס?


שלוש הפיינאליסטיות של "מאסטר שף" הוכיחו לאורך כל העונה שהן יעשו הכל כדי להיות הכי טובות. גם ברגעים הקשים ביותר, הדס, ניצן ויובל עזרו אחת לשנייה ולצד זה הראו כמה הן תחרותיות, חזקות ואמיצות.כפי שאמרה אהרן ב"חדשות הבוקר": "זו הפעם הראשונה שדבר כזה קורה ויש גמר של נשים בלבד", הפרט המפתיע מוכיח כי לעיתים כל מה שאנחנו מכירים יכול להשתנות ברגע. לקחנו שלוש נשים מדסק קשת 12 שעקבו באדיקות אחר העונה האחרונה וליוו את המתמודדות עד הגמר. לאיזו מהשפיות הצעירות מגיע לזכות ומדוע היכולות הקולינריות שלהן זה דווקא הדבר האחרון שמשנה כאן?
כנות, אותנטיות ובעיקר המון רגש (אולי גם מעט רוטב דגים) - הדס בנדל
יש אנשים שפשוט אפשר לראות כמה הלב שלהם עובד שעות נוספות כדי להשתפר ולהיות טוב. אחד הדברים שהכי בולטים בהדס בנדל, עוד לפני הידיים המדהימות המכינות מנות שאדם רגיל לא היה חושב עליהן, זה הרגישות שלה. בתחילה, אפשר לחשוב שהדס היא אדם מאוד מחושב, שקול וזהיר - מה שנכון - אבל מעבר לכל תכונות האופי שהופכות אותה לבשלנית המוכשרת שהיא, היא פשוט אותנטית. היא תמיד תחשוף בפני השופטים את הקשיים בהם נתקלה במהלך המשימה, אם לדעתה שמה מעט מדי מלח או יותר מדי רוטב דגים. כשטועמים מנה עם סיפור, כזו שעברה כמה ניסיונות עד שהפכה לתוצר הכי טוב שיכלה, זה משפר את חווית הטעם כפליים, וגם קצת מטאפורי לשפית עצמה.
ברור לכולנו שחלק מאוד גדול של הצפייה ב"מאסטר שף" לא עוסק רק באוכל אלא בפרסונות שמבשלות ובסיפורים מאחוריהם. הדס היא סטארית מתחילתה ועד סופה - היא מעניינת, כנה - והכי חשוב, עברה דרך משמעותית. בעולם שהרבה פעמים מקדש שלמות וחוסר מאמץ, היא מראה לנו שלהראות רגשות, להילחץ ולשאוף לשלמות, אבל גם לקבל את הקשיים שבדרך זה ה"טרנד" האמיתי שהיה ויהיה רלוונטי לעד.(נועה ברקאי)
שילוב של קלאסיקות קולינריות עם טוויסט מהעולם שלה - ניצן אהרן
אי אפשר לשכוח או לפספס את ניצן אהרן (וסרט השיער בו היא מצוידת). כשהיא רק נכנסה לאודישן, היא עשתה על רבים רושם של מתמודדת אנליטית ומחושבת. כזו שיודעת לאן היא נכנסת, שנערכה לרגע הכרזת המנצח מהרגע בו "מאסטר שף" שודרה על המסך. לאורך העונה גילינו שהיא אכן כזו, אבל ממש לא רק. אומרים שהדרך ללב עוברת דרך הקיבה, אבל במקרה של ניצן אין ספק שהיא עוברת גם דרך השכל. מתחילת העונה, ניצן הביאה לשולחן שילוב מאוזן והרמוני של קלאסיקות קולינריות עם טוויסט מהעולם הפרטי שלה, שתמיד בוצעו לכדי שלמות. בין אם מדובר בכריכים ולזניות, מרקים בטעמי המזרח או מנות עשירות בירק - ניצן יודעת להישאר נאמנה למקורות ובמקביל לעצמה.
רבים מחברי הנבחרת התקשו להתמודד עם מצבי לחץ. למרות שניצן לא הייתה בפחות סטרס מהם, הייתה לה היכולת הנדירה הזו לאורך התחרות לתת ללחץ לשגר אותה הכי גבוה שאפשר. היא ידעה למנף אותו למקומות טובים, להוציא מנות מנצחות ולא לוותר עד השניה האחרונה על האפשרות שהיא תשיג את מה שהיא רוצה.
לניצן יש בסיס של יכולות ובסיס מנצחים, ראש יצירתי והרבה אמביציה. אלו תכונות שחייבות להיות ב"מאסטר שפית" הבאה של ישראל.(פז איזנברג)
הכשרון, המקצועיות, אבל בעיקר הפשטות - יובל רוזן
יובל רוזן הגיעה ל"מאסטר שף" מרקע שונה לגמרי מהמטבח, עוד בשלב האודישנים, היה אפשר לראות שמדובר באחת המתמודדות החזקות בתחרות. אחרי שמשפחתה עברה טלטלה ב-7 באוקטובר,כשמתן אקשטיין, אחיו של בן זוגה, נרצח בפסטיבל הנובה, יובל החליטה שזה הזמן הנכון ביותר להגשים את החלום. פעם אחר פעם, בפשטות אבל עם נגיעה אישית ומיוחדת, יובל הכינה מנות מעולות שהצליחו לכבוש את השופטים. כל מנה שהגישה הייתה מרשימה ומדויקת, והתחושה הייתה שהבישול שלה מגיע מתוך רגש עמוק. לאורך התוכנית, היא עמדה במשימות הקשות בצורה כמעט מושלמת. כמובן, שאי אפשר לשכוח את משימת מנות הגורמה, כאשר הציון שקיבלה יובל על המנה שלה, היה בהפרש של נקודה אחת בלבד מהציון שנתנו השופטים למנת הגורמה של השף רז רהב. מה שמוכיח את היכולת המופלאה שלה במטבח, הכישרון הגדול והמקצועיות שהובילה אותה בכל משימה. אין ספק שהתחרות לא פשוטה, אבל יובל רוזן בהחלט ראויה לתואר ה"מאסטר שף" הבאה של ישראל.(עמית גינזבורג)