הפרק האחרון של "מאסטר שף" גרם לנו להזיל ריר על מאפה שעד לפני זמן קצר בכלל לא ידענו שקיים, או כמו שאמר אריה: "פעם ראשונה שאני שומע על זה, יש דברים שאני לא יודע, אני לא איינשטיין". אז לאלו מכם שמזדהים, הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על המאפה הצרפתי - גאלט.
משמעות השם גאלט בצרפתית הוא עוגה שטוחה. מונח כללי המתאר סוגים שונים של עוגות פריכות, עגולות ושטוחות. בדרך כלל הגאלט מורכב משכבת בצק פריך ומלית כלשהי, לרוב מתוקה, לדוגמא תותים או תפוחים. לעיתים הגאלט ממולא במלית מלוחה כמו פטריות, בצל ואפילו בשר. לפי השופטים, מאפה הגאלט יכול להיות כל סוג של בצק שיש עליו מילוי. "אם אנחנו רוצים להתפרע, גם פיצה היא סוג של גאלט", קבע אהרוני.
אנחנו מחויבים לתהליך הלמידה שלכם, ומה היא הדרך הטובה ביותר ללמוד על מנה חדשה אם לא להכין אותה? על כן, הכנו עבורכם רשימה של כמה מהמתכונים הכי טובים שמצאנו למאפה הבצק החמאתי והאלוהי, גם כקינוחים וגם כארוחות לכל דבר. בהצלחה ובון אפטיט!
- גאלט אגסים כפרי מהיר - אגסים אפויים ורכים, בצק פריך וחמאתי - והכל בקלי קלות ובמינימום עבודה.
- גאלט גבינות ופטריות - הגרסה המלוחה הקלאסית, אי אפשר לטעות עם פטריות וגבינות.
- גאלט תפוחים ירוקים וקרם אגוזי פקאן - זה לגמרי מה שיוציא את ה"וואו" מהאורחים שלכם.
- גאלט זוקיני וגבינות - גאלט חגיגי, מושקע וצבעוני שעושה שמח בלב ובבטן.