גאלט תפוחים ירוקים וקרם אגוזי פקאןהעוגה הבאה מזכירה בצורתה פאי תפוחי עץ אמריקאי, ומורכבת מבצק קר, קרם אגוזי פקאן ותפוחי עץ ירוקים. מתבלטים איך להגיש אותה? פשוט לפרוס, לחמם ולהתפנק איתה לצד גלידה קרה![]() צילום: אלון מסיקה |
המצרכים :לבצק (תבנית עגולה 22 ס"מ)
לקרם אגוזי הפקאן:
להגשה:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח ותמצית הווניל. מוסיפים את החמאה ב"פולסים" עד לקבלת תערובת פירורית 2מוסיפים בהדרגה את מי הקרח ומוציאים את כל התערובת לשולחן עבודה מעט מקומח. מסיימים את ללוש את המצבק על גבי השולחן. 3עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. 4מכינים את קרם הפקאן: במיקסור עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה. 5מוסיפים את הביצים בהדרגה ולבסוף את אבקת אגוזי הפקאן, השקדים, פודינג הווניל ותמצית הווניל. מערבבים עד לקבלת לתערובת אחידה. 6מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ בקוטר 26 ס"מ. 7מניחים עיגול בקוטר 22 ס"מ של קרם אגוזי הפקאן ומסדרים את פלחי התפוחי עץ בצורת מניפה. 8מקפלים את שולי הבצק על גבי תפוחי העץ ומברישים בביצה טרופה. 9מקשטים בפיזור הסוכר מסביב לבצק (היכן שהברשנו את הביצה הטרופה). 10אופים בחום של 170 מעלות כ-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מצננים. 11בקערה חסינת חום מערבבים 2 כפות מים ו-2 כפות ריבת משמש. מחממים כ-1 דקה במיקרו ומערבבים היטב. 12מזגגים את תפוחי העץ במרכז, מפדרים בשוליים באבקת סוכר ומגישים לצד גלידה קרה. צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |