חגיגה של ערמונים
שופטי "מאסטר שף" לא היו מוכנים למקלובה ערמונים שנחתה עליהם בשולחן האודישנים. אהרוני עף על הרעיון ורותי ברודו הודתה שהיא בכלל לא אוהבת את הפרי. אז כדי לשמח את השף הותיק ואולי לשנות משהו בדעתה של המאסטרית החדשה, אספנו מתכוני ערמונים מגרים שאנחנו לא חושבים שאפשר לעמוד בפניהם

"אם זה ערמונים אני כבר קונה. מה יש לא לאהוב בערמונים?", זה מה שהצהיר אהרוני כשפגש את מקלובת הערמונים בטעימה העיוורת של אופיר ברוך ב"מאסטר שף" (הערב, שלישי בקשת 12). שותפתו החדשה לפאנל השופטים, רותי ברודו, מיהרה לחשוף שהיא דווקא לא אוהבת את הפרי, "אני לא אוהבת את המרקם, זה תפוח אדמה בשבילי". אז רותי, וגם אהרוני, בדיוק בשבילכם יש לנו את המתכונים המושלמים לאלה שאוהבים ערמונים וגם לאלה שאולי עומדים לשנות את דעתם.
תבשיל בשר רך ומלא טעם ברוטב ערמונים ויין אדום. ההכנה פשוטה מאין כמוה - הבעיה היחידה היא לחכות שיהיה מוכן.
קינוח מרנג, קרם מסקרפונה, ערמונים וקצת ויסקי שהוא לא פחות מהגילטי פלז'ר של ישראל אהרוני.

אם כבר מונט בלאן, הטארט הזה הוא גרסה מודרנית שלו, שמוסיפה גם פחזניות ממולאות בקרם מנדרינה מפתיע.

המרק ארומטי ומלא טעמים, אין בו פטריות טריות, אבל יש בו טעם פטריות עז בזכות הפורצ'יני המיובשות.

השף אבי ביטון עםקדרה שעוברת בישול, במהלכו העוף סופג את היין והסילאן, ולאחר מכן אפייה, שמייצבת ומעניקה למנה מעטה מזוגג.

גם קרם ערמונים, גם תותים וגם פקאנים מסוכרים - מה רע לנו? במעט מאוד עבודה ועם דגש על הגשת המנה תוכלו להרשים ולפנק את האורחים או סתם את עצמכם.

נכון שפסטה עם פטריות וערמונים נשמע הרבה יותר כמו מנה שמזמינים במסעדה מאשר ארוחה שמתקתקים בבית ברבע שעה? אז נשמע. מתכון פשוט פשוט שבא לצחוק, עם תוצאה טעימה בשיגעון.

מתכון לקינוח עטייף מהמטבח הערבי עם מילוי מקורי של ערמונים ומסקרפונה. אם בא לכם קצת לגוון את הקינוחים שאתם מכינים, קבלו קינוח מקורי וטעים במיוחד.

מסתבר שאוכל נחמה לא חייב להיות קופסת ענק של גלידה או דלי מפוצץ בפחמימות. מנת פולנטה ודלעת ערמונים המוגשת עם חמאת מרווה, שתעשה אתכם שמחים שמחים - ובזול.

כמה קציצות אפשר לאכול? בלי סוף, כמובן - בעיקר אם מכינים אותן בכל פעם באופן קצת אחר. אז היום, חברים, אנחנו מזמינים את הקציצות המטוגנות שלנו להשתכשך ברוטב עשיר של ערמונים ופטריות, והן מתות על זה.
