
מרק חרירהכל כך הרבה בריאות יש במרק הזה, וכל כך הרבה עושר, שאחריו אין חשק או מקום לשום דבר אחר![]() צילום: PicsWay, ShutterStock |
המצרכים (10 מנות):
אופן ההכנה:1חותכים את הבשר לקוביות קטנות. 2קוצצים את הבצל, הכוסברה, הפטרוזיליה והכרפס קטן דק. את העגבנייה חותכים לקוביות. 3מחממים את השמן בסיר, מטגנים מעט את קוביות הבשר לסגירה, מוסיפים את החומוס, העדשים והכרפס הקצוץ ומערבבים. 4מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כל המרכיבים שבסיר, ומבשלים חצי שעה. 5מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, הבצל, העגבניות התבלינים, ומוסיפים מים רותחים עד 7 ס"מ מעל המרכיבים שבסיר. 6מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עוד 45 דקות. טועמים, בודקים שהבשר רך ושלא חסר מלח, ומסירים מהאש. 7סוחטים את הלימון לתוך המרק, מערבבים ומגישים. אם רוצים, מסמיכים כמו שמוסבר בהמשך. יש לכם סיר לחץ? הכניסו את כל המרכיבים (כולל התבלינים) לסיר, סגרו אותו ובשלו על להבה גבוהה עד שמתחיל לצאת אוויר. הנמיכו את הלהבה ובשלו עוד 35 דקות. 10 דקות אחרי כיבוי האש, כשמסתיימת פעולת הלחץ, פתחו את הסיר וודאו שהמרק מוכן. בשלב הזה אפשר להסמיך אותו, אם רוצים. איך מסמיכים את המרק? 1האפשרות שהילדים שלו אוהבים: מכניסים חופן של אטריות דקות (לא יותר, שלא "ישתה" יותר מדי מהמרק). 2האפשרות המועדפת על אמי וסבתי: מערבבים כוס מים עם 2 כפות קמח, ומוסיפים למרק לאט לאט, תוך כדי ערבוב – עד שהמרק מספיק סמיך. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |