
מי לא אוהב פאי? דממה בקהל – כך חשבתי. פאי, טארט, כל עוגה המורכבת מבצק פריך עם מילוי כלשהו, היא די בגדר קונצנזוס. אבל להכין פאי? אני משערת שכאן סף ההתלהבות מעט נמוך יותר. באופן אישי, עם יד על הלב, גם לי לא תמיד מתחשק להתחיל להשקיע בקלתית רשמית ומדויקת. לפעמים בא ליפאי, רק בגרסה הלא מעונבת שלו. בדיוק בשביל מקרים כאלה הומצא הגאלט – מעין פאי, רק הרבה יותר קליל ומשוחרר: מכינים בצק פריך, מרדדים לעיגול גדול, ממלאים, ופשוט מקפלים את שולי הבצק פנימה. זה לא חייב להיות מדויק, זה לא חייב להיות אחיד. להפך, הגאלט נועד להיות כפרי. אתם לא רוצים שהוא יצא מושלם או יפה מדי, כי אז הוא עלול לאבד את כל החן שלו. המצרכים :לקלתית (מאפה אחד בקוטר של כ-20-22 ס"מ)
למילוי
אופן ההכנה:1מניחים קמח, אבקת שקדים, מלח, סוכר וקוביות חמאה במעבד מזון. מעבדים בערך עשר שניות, עד לקבלת תערובת פירורית. 2מוסיפים כף מים ומפעילים לעוד חמש-עשר שניות. ממשיכים כך עם שאר המים, עד לקבלת גושי בצק גדולים ולא רטובים או דביקים. אם התוצאה הזו מתקבלת לפני השימוש בכל המים, מפסיקים. 3מניחים את גושי הבצק על משטח מקומח קלות ומעבדים לדיסקית שטוחה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה. 4מחממים תנור ל-180 מעלות. 5מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על נייר אפייה ומרדדים לעיגול בקוטר של כ-25 ס"מ. 6פורסים את שני התפוחים לפרוסות דקות. מסדרים במעגלים חופפים מעל עיגול הבצק, תוך שמירה על שוליים של כ-2-3 ס"מ. 7מקפלים את שולי הבצק מעל הקצה של התפוחים. 8מזרזפים כף דבש מעל התפוחים, ומפזרים מעט סוכר חום. 9מניחים את נייר האפיה והגאלט עליו בתבנית תנור גדולה. אופים כ-35-40 דקות, עד שהבצק משחים קלות. 10ממיסים ככפית דבש במיקרוגל ומברישים את התפוחים בגאלט האפוי. הערות:- אבקת השקדים מעדנת מעט את הקלתית, אך אפשר להמיר אותה ברבע כוס קמח. - לא חייבים לקלף את התפוחים לפני החיתוך. אם משאירים את הקליפה, רצוי להשתמש בתפוח אחד ירוק ואחד אדום; בעת סידור התפוחים בקלתית, אפשר להניח פרוסה ירוקה לצד אדומה לצד ירוקה... וכך הלאה. * בקרו בבלוג של מור -מורקייק הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> בשבוע שעבר הכנו חיתוכיות אגוזים ומייפל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |