אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

עוגיות מדלן פיסטוק

עוגיות מדלן הן שיא קלאסה: הן נראות טוב, הן כיפיות במיוחד ליד הקפה והן עושות המון רושם על כל מי שמקבל אותן. מהיום גם אתם יכולים להכין כאלה, ועוד עם טאץ' של פיסטוק

|mako אוכל| פורסם07:13
מדלן פיסטוק (צילום: מור כהן, mako אוכל)
צילום: מור כהן, mako אוכל
Rating:4.840reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

הן קטנות. הן עדינות. הן נראות כמו עוגיות. הן טעימות כמו עוגה. הן קלות להכנה אבל יוצרות רושם בזכות צורת הצדף היפה שלהן. ואם מוסיפים להן מעט מחית פיסטוק, באמת שאין מילים. הן מדלן פיסטוק.

המצרכים (18 מנות):

  • 100 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 1/4-1/2 כוס סוכר לבן (תלוי כמה מתוק אוהבים)
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 2-3 כפות מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות)

אופן ההכנה:

1משחימים חמאה: ממיסים חמאה בסיר, תוך כדי טריפה במטרפה. לאחר המסתה המלאה ממשיכים לבשל 4-6 דקות נוספות, על אש בינונית. החמאה תבעבע (אם הבעבוע חזק מדי, אפשר להנמיך מעט את האש), ובהתחלה אולי תיראה כאילו היא מתפרקת, אך לאחר מכן תתאחד בחזרה. טורפים מדי פעם וממשיכים לבשל עד שהחמאה רק מתחילה להשחים ומתקבל ריח אגוזי-קרמלי. מסירים מיד מהאש ומעבירים לקערה לצינון.

2מניחים ביצים וסוכר בקערה גדולה. טורפים היטב.

3מוסיפים לקערה את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם נוצר קרום על החמאה טורפים אותה מעט קודם.

4מוסיפים מלח, קמח ואבקת אפייה. בוחשים עם המטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.

5מוסיפים מחית פיסטוק וטורפים עד להתאחדות מלאה (אם אין מחית פיסטוק לא נורא - פשוט ייצאו לכם מדלנים קלאסיים).

6מעבירים למקרר למשך שעה לפחות, ועדיף שעתיים-שלוש או אפילו לילה - המנוחה מאפשרת לטעמים להתגבש ולהתאחד.

7לאחר הקירור מחממים תנור ל-160 מעלות.

8מעבירים את הבלילה לשק זילוף. חותכים את הקצה ומזלפים לתוך תבנית השקעים. שימו לב, הצורה הקלאסית של עוגיות המדלן היא צורת הצדף. אם אין לכם תבנית מתאימה ואתם לא רוצים להצטייד באחת - אתם יכולים להשתמש בכל תבנית שקעים אחרת.

9אופים 9-10 דקות בתבנית, עד שהעוגיות מתחילות להתייצב. מוציאים את התבנית מהתנור, מחלצים את המדלנים בעזרת סכין או פלטה קטנה, ומעבירים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. אופים 2-3 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת לצינון מלא.

הערות:

* ייתכן שלאחר הצינון במקרר המסה ממש תתגבש, מה שיקשה על הזילוף. ניתן לערבב אותה מעט עם מטרפה או פשוט לתת לה לעמוד רבע-חצי שעה בחוץ עד שהיא מתרככת בחזרה והופכת נוחה לזילוף.

* אם רוצים לחסוך מעט זמן, אפשר פשוט להמס את החמאה מבלי להשחים אותה. הטעם יהיה קצת פחות אגוזי אבל עדיין מוצלח מאוד.

* כאמור, אפשר לוותר על מחית הפיסטוק, ולהכין מדלנים קלאסיים רגילים.

בקרו בבלוג של מור,morcake

>> בשבוע שעבר הכנו פחזניות עם בננות, חמאת בוטנים ושוקולד

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il