
השדרוג הזעיר שהופך כל סלט קפרזה למנה בלתי נשכחתמאז שהתחלנו לטגן את פרוסות המוצרלה לקפרזה שלנו (ממש כמו שניצל) ולא להשתמש בהן כמו שהן – גילינו עולם חדש של סלט חם-קר, מושחת-קליל, ובעיקר טעים להתעלף |
המצרכים (4 מנות):
לתיבול:
אופן ההכנה:1 פורסים את העגבניות לפרוסות של כחצי ס"מ. 2 מנגבים את המוצרלה בנייר סופג ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. 3 מחממים שמן לטיגון עמוק. 4 טורפים את הביצה בקערה ומכינים שתי קערות נוספות – אחת עם קמח ואחת עם פירורי לחם. 5 מצפים את פרוסות המוצרלה בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי לחם. 6 מטגנים את פרוסות המוצרלה דקה, להזהבה. 7 מרכיבים את הסלט: מסדרים בצלחת לסירוגין פרוסת עגבנייה, עלה בזיליקום, פרוסת מוצרלה מטוגנת ושוב עגבנייה. 8 מזלפים מעל הכל שמן זית וחומץ בלסמי ומתבלים במלח ופלפל שחור. מגישים מיד.
סלט קפרזה משודרג. איזה יפיוף! | צילום:
יעל קצב
והכל בזכות השלב הזה | צילום:
יעל קצב
** חשוב להגיש את הסלט כשהמוצרלה עדיין חמה, לכן כדאי להיערך עם חלקי הסלט האחרים מראש (לפרוס את העגבניות, לתלוש עלי בזיליקום). לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה בתיאבון!
|