mako
פרסומת

8 מתכונים לארוחת שבועות קלה ומעולה

זאת לא ארוחת שבת רגילה. הפעם אנחנו מתגייסים לעזרה עם תפריט לארוחת שבועות, שהיא מהארוחות שאי אפשר לסגור ב-4 מנות. אז כן, יש כאן לא מעט מתכונים, אבל חוץ מאחד הקינוחים, שהוא קצת יותר תובעני, כולם מאוד קלים להכנה. לכו על התפריט הזה - ותהיו המארחים שמדברים עליהם אפילו שבוע אחרי

מערכת mako אוכל
mako
פורסם: | עודכן:
רולדת בורקס פילו
רולדת בורקס פילו | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
הקישור הועתק

מאפה פסטה-פיצה

מתחילים עם המכנה המשותף (שאינו נמוך בשום צורה!), המנה שתקסום לכל יושבי השולחן, ילדים כקשישים, כי שילוב בין פסטה לפיצה (וקצת ללזניה) הוא לא משהו שאפשר לעקם עליו פרצוף, לא משנה בני כמה אתם ומה העדפותיכם הקולינריות. חוץ מפסטה, עגבניות וגבינות יש שם גם זיתים, מה שמושך לכיוון הפיצה, והכיף הוא שכל ההכנה תגזול מכם משהו כמו 15 דקות של עבודה (אגב, זה גם עובר הקפאה מצוין).

מאפה פסטה-פיצה
מאפה פסטה-פיצה | צילום: דניה ויינר, RedDish

קיש פטריות

מצד אחד מדובר באחת המנות ה-קלאסיות לשבועות. מצד שני, יש משהו מאוד לא קלאסי בקיש הזה, וזה הבצק שלו. בניגוד לרוב המכריע של מתכוני הקישים, שמשתמשים בבצק פריך, את הקיש הזה מכינים עם מה שפעם קראו לו בצק שק"ם על שם שלושת מרכיביו - שמנת חמוצה, קמח ומרגרינה (שממירים בחמאה). בניגוד לבצק הפריך, שהוא קצת פרימדונה, את זה מערבבים בכף, ובזה מסתיים כאב הראש.

קיש פטריות מושלם של חנושה
קיש פטריות מושלם של חנושה | צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

בורקס פילו עם תרד וגבינות

יותר מבורקס, מדובר ברולדות של בצק פילו, ואחרי שהכנו אותן בעצמנו אנחנו יכולים לעדכן שמדובר במתכון עם יחסי עלות-תועלת פשוט מעולים. ההכנה היא פשוטה, ההגשה יכולה להיות בתוך תבנית האפייה (זה ממש מרשים ויפה), והתוצאה פשוט נהדרת גם בטעם וגם במרקם. ניסינו גם להכין את אותו מתכון עם מילוי של פירה עם הרבה בצל מטוגן, ואנחנו מרגישים מחויבים לספר לכם שגם זה יוצא מושלם, אבל בארוחה הספציפית הזאת יש לנו תפוחי אדמה בהמשך, אז נישאר עם גרסת התרד והגבינות המקורית.

מילוי טעים!
רולדת פילו של קרן אגם | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
פרסומת

תפוחי אדמה מוקרמים

הנה תפוחי האדמה שהבטחנו: תפוחי אדמה מוקרמים, ממש כמו פעם, כולל רוטב הפטריות! שלא כמו פעם, עכשיו אין כניסה לפטריות מקופסה. תצטרכו להצטייד בסלסילת פטריות טריות, ואנחנו מבטיחים שזה ישתלם לכם.

יא אללה איזו הקרמה. תפוח אדמה מוקרם
יא אללה איזו הקרמה | צילום: ענת אלישע, אוכל טוב, mako

סלט יווני

והנה אנחנו מגיעים לחלק של הסלטים, שאנחנו מודים שעורר בנו התלבטויות. מצד אחד רצינו להפציץ עם מנות חגיגיות ומתוחכמות, שכולם יבינו שאצלנו חג זה חג, מצד שני הרגשנו שזה דווקא המקום להשאיר את זה פשוט - וללכת על סלטים שתמיד מצליחים, וכאלה שכולם אוהבים. בחרנו באופציה השנייה, והראשון בקטגוריה הוא כמובן סלט יווני.

סלט קפרזה

עוד סלט קלאסי נהדר, שמכינים ממש ברגע, כשהאורחים כבר צועדים קוממיות אל שולחן האוכל. אם בא לכם לשדרג אתם בהחלט מוזמנים ללכת על הקפרזה עם הגבינה המטוגנת, אבל גם הגרסה הרגילה, עם כדורי המוצרלה הקטנים, עושה את העבודה מעולה.

פרסומת
סלט קפרזה
סלט קפרזה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קרמשניט אישיים

את כל הזמן שחסכנו לכם במנות עד כה אנחנו מבקשים שתשקיעו בקינוח. מדובר בעוגות מילפיי אישיות (שנקראות גם קרמשניט או עוגת נפוליאון), ולא מדובר במתכון של יום עבודה אבל בהחלט כן במתכון שידרוש שעה מזמנכם. צריך להכין קרם פטיסייר (זה לא סיפור, אבל גם לא משהו שאפשר לעשות על הדרך), וגם לאפות ריבועים של בצק עלים, שזה עבודה של התנור, לא שלכם. אחר כך צריך לפרוס יפה את התותים שיקשטו את המנה, ולהרכיב את הקינוחים אחד אחד. כאמור, לא תורה מסיני אבל בהחלט קינוח שמצריך ריכוז.

מילפיי - התותים
מילפיי - התותים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
מילפיי - מוכן
כל אחד מקבל כזה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת

עוגת גבינה אוראו

התשנו אתכם קצת עם הקרמשניט? נפצה בעוגה השנייה, שהיא עוגת גבינה פשוטה, אפילו בלי הפרדת ביצים. שתי הסיבות שבחרנו דווקא בה, על פני שלל עוגות הגבינה שאנחנו מכירים: 1. היא גם אפויה וגם פירורים, אז אנחנו מרגישים שבהכנה שלה אנחנו עומדים טוב יותר בדרישות החג, ו-2. יש בה אוראו. חולשה שלנו מאז ולעולם.

עוגת גבינה פירורים אפויה עם אוראו
עוגת גבינה פירורים אפויה עם אוראו | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

חג שמח ושקט, ושישובו כולם לבתיהם בשלום.