
עוגת תפוחים הונגרית כמו של סבתאעוגת התפוחים ההונגרית מזכירה לנו שאנחנו אוהבים תפוחים מבושלים בחמאה וקינמון מאוד מאוד, אבל לא מעוניינים לוותר בשביל זה על נוכחות יפה של בצק. שתי קומות בצק, קומת מילוי - מה שנקרא, ליהנות מכל העולמות![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (תבנית מלבנית בקוטר 25*35):
למלית תפוחים:
להרכבת העוגה:
להברשה וקישוט:
אופן ההכנה:1מתחילים עם הבצק: מעבדים יחד את כל המרכיבים במעבד מזון לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. בינתיים מכינים את המלית. 2מלית התפוחים: קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומוציאים את הליבה. פורסים דק. 3מבשלים במחבת רחבה על להבה נמוכה תפוחים, סוכר, מיץ לימון, חמאה וקינמון, עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מצטמצמים (7-10 דקות). מניחים לצינון. 4הרכבת העוגה: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים. מרדדים חלק אחד על משטח מקומח היטב ליריעה לא עבה בגודל התבנית (25 על 35 ס"מ). 5מרפדים את התבנית בבצק ומפזרים פירורי ביסקוויטים באופן חופשי. 6משטחים את מלית התפוחים ומפזרים גם עליה פירורי ביסקוויטים. 7מרדדים את החלק השני של הבצק לאותו גודל ומניחים על מלית התפוחים. 8מברישים את הבצק בחלמון טרוף עם מים ומחוררים אותו בזהירות מזלג. 9מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים כשעה, או עד הזהבה. מוציאים ומצננים (העוגה חייבת להתייצב). 10מקשטים באבקת סוכר וחותכים לריבועים. עוגת תפוחים הונגרית|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי -עדיקוש ** העוגה תישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |