אוכל
אוכל

חלת חסידים

אם עד היום חששתם להכין חלה לארוחת שבת, מהיום אתם מסודרים. קבלו מתכון לחלת חסידים הכי פשוטה ובסיסית שיש, עם מינימום מרכיבים ותוצאה פגז. נשאר לכם רק לחשוב באיזה רוטב תרצו לטבול אותה

|mako אוכל| פורסם12:15
Rating:4.7112reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-2 חלות גדולות:

  • 1 ק"ג קמח חלה לתפיחה מהירה (השמרים כבר בפנים)
  • 2 כפות (25 גרם) סוכר
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן
  • 2 ושליש כוסות (560 מ"ל) מים
  • 1 כפית מלח

לציפוי:

  • שקית תה
  • 2 כפיות סוכר
  • שומשום

אופן ההכנה:

1לשים את כל החומרים בקערה גדולה בעזרת הידיים (במשך כ-8 דקות) או בקערת מיקסר עם וו לישה (במשך כ-5 דקות על מהירות נמוכה).

2מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כ-15 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

3מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.

4מעצבים את הבצק לחלה: לוקחים שני חלקים ומגלגלים כל אחד לגליל באורך 40 ס"מ. מניחים גליל אחד במאוזן ובמרכזו את הגליל האחר במאונך (לקבלת צורת +). מתחילים להצליב את הגלילים משני הכיוונים כך שהחלה נקלעת לגובה, ואז משכיבים אותה.

5מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולעים את החלה השנייה באותו אופן.

6מכסים את החלות במגבת ומתפיחים כ-45 דקות, או עד שהנפח כמעט מוכפל.

7מחממים תנור ל-200 מעלות.

8מכינים כוס של תה מתוק, מברישים את החלות ומפזרים מעל שומשום בנדיבות. אופים כ-25 דקות או עד שהחלות זהובות. מצננים לגמרי ומגישים.

תגיות:חלה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il