
עוגת שוקולד ודבששילוב מוצלח וכיפי, לעונת הדבש ובכלל![]() צילום: istockphoto |
המצרכים :
מצרכים לקרם השוקולד:
אופן ההכנה:1מחממים את תנור האפייה לחום של 160 מעלות. 2הכנת העוגה: בסיר קטן ממיסים את החמאה, השוקולד והדבש, מסירים מהאש ומצננים מעט. 3מוסיפים את החלמונים אחד אחד לתוך תערובת השוקולד. אחרי הוספת כל חלמון מערבבים היטב ומוודאים שהחלמון נטמע בתערובת, לפני הוספת החלמון הבא. 4בקערה נפרדת מקציפים החלבונים עם שתי כפות סוכר עד שמתקבל קצף יציב ולא קשה מדי. 5בקערה נוספת מערבבים את כל היבשים; הקמח, אבקת האפייה, והאגוזים ומוסיפים אותם לתערובת השוקולד תוך בחישה עדינה. 6יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 30-40 דקות (כדי לוודא שהעוגה מוכנה יש לנעוץ קיסם במרכזה, אם הקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה, אם הוא יוצא מכוסה בשוקולד תנו לעוגה עוד קצת זמן אפייה). 7מכינים את הקרם: בסיר קטן מחממים את השמנת וממיסים בתוכה את השוקולד והדבש, מצננים במקרר כמה שעות, מקציפים ומורחים מעל העוגה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |