מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קולטים את המרקם? עוגת דבש אוורירית על באמת

רוב עוגות הדבש שאנחנו מכירים הן כהות, דחוסות ועמוסות בטעמים, פשוט כי ככה זה. עוגת הדבש הזו מוכיחה שאפשר גם אחרת - היא בהירה, אוורירית וממש נמסה בפה. בקיצור, חייבים גם כזו בארסנל

|Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה| פורסם14:37
עוגת דבש (צילום: רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה)
צילום: רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

משום מה אנשים מכינים עוגות דבש רק בראש השנה, אבל זו אחת העוגות הטעימות ואני מקווה שתשתמשו במתכון הזה כל השנה. אני אוהבת את עוגת הדבש שלי אוורירית, בהירה ונמסה בפה, ולא כהה ודחוסה. המתכון מושלם גם למאפינס, ובסופו יש אפשרויות שדרוג.

המצרכים :

2 תבניות אינגליש קייק גדולות:

  • 4 ביצים L
  • 180 גרם סוכר לבן (כוס פחות כף)
  • 240 גרם מיץ תפוזים (1 כוס)
  • 200 מ"ל שמן (שלושת רבעי כוס ועוד כף או 170 גרם)
  • 220 גרם דבש (1 כוס)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • חצי כפית מלח
  • כפית שטוחה קליפת לימון מגוררת
  • 350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
  • חצי כפית קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

קינוחים לראש השנה

עוגת דבש של רעות זומרעוגת דבש של רעות זומר|צילום: רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה

1מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר למשך 8 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

2מוסיפים מיץ תפוזים, שמן, דבש, וניל, מלח וקליפת לימון וטורפים קלות.

3מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקפלים פנימה לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

4מעבירים לכד מידה גדול ומזלפים לתבניות.

5אופים ב-165 מעלות 40-45 דקות, עד שהעוגות זהובות ויציבות למגע, וקיסם שננעץ בהן יוצא נקי.

** הכמות מתאימה גם לתבנית מלבנית 20 על 30 ס"מ או ל-24 מאפינס. שימו לב, אם מכינים בתבנית מלבנית זמן האפייה 30-35 דקות, ואם כמאפינס מכוונים את התנור ל-180 מעלות ואופים 20-25 דקות בלבד.

** העוגות נשמרות נהדר במקרר עד 10 ימים. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.

** אפשר ומומלץ לפזר שקדים פרוסים לפני האפייה.

** למאפינס כמו-שיש אפשר להוסיף כפית ריבת תפוחים לכל מאפין לפני האפייה ולערבב מעט בקיסם.

המתכון באדיבות רעות זומר מ-Cookstock, חומרי גלם איכותיים לבישול ואפייה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il