אוכל
אוכל

עוגת דבש קלאסית עם תפוחי עץ מוקפצים

במקום סתם תפוח בדבש

|mako| פורסם12:53
דבש- קלואז אפ כלי עם דבש (צילום: אור גץ)
צילום: אור גץ
Rating:3.33reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 80 גרם סוכר (חצי כוס פחות שתי כפות)
  • 2 ביצים מספר 3
  • 280 גרם דבש (שלושת-רבעי כוס ועוד שתי כפות)
  • 240 קמח (כוס ושלושת-רבעי)
  • קורט סודה לשתייה
  • ¼ כפית שטוחה אבקת אפיה
  • קורט קינמון
  • 6 כפות מים
  • 2 כף ברנדי
  • 2 כפיות שטוחות קקאו

לתפוחים

  • 1 תפוח עץ מזן סמית', קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 20 גרם חמאה
  • 20 גרם סוכר (שתי כפות)
  • חצי מקל קינמון

אופן ההכנה:

1מכינים את התפוחים המוקפצים: ממיסים את החמאה במחבת עד שהיא משנה את צבעה ומוסיפים את התפוחים, הסוכר ומקל הקינמון. מקפיצים עד לריכוך קל כ-5 דקות, ומצננים.

2מנפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והקינמון.

3מקציפים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-5 דקות (אפשר גם במקציף ידני).

4מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את הביצים, ואחר כך את החומרים המנופים.

5ממשיכים להקציף ומוסיפים את הדבש.

6ממיסים את הקקאו עם הברנדי והמים ומוסיפים לתערובת.

7מוסיפים את קוביות התפוחים.

8מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש משומנת ואופים ב-170 מעלות כ-35 דקות. אפשרות נוספת: מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים לתבנית סיליקון עם שקעים קטנטנים. אופים כ-10 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il