
עוגיות שקדים לימוניות נמסות בפה לפסחההמלצה החד משמעית של קרן אגם היא להחביא את העוגיות האלה אחרי שהן מצטננות, כי אחרת לא יישאר לכם כלום. אפשרות נוספת: לארוז בקופסה או בצנצנת ולתת למישהו שאוהבים לחג. הוא בטוח יאהב אתכם בחזרה![]() צילום: קרן אגם |
את המתכון הזה קיבלתי בשנת 2014 ממישהי, ואני לא זוכרת ממי. כתבתי אותו בפתקים שלי באייפון ומאז בכל שנה בחג אני מבטיחה לעצמי להכין אותו ולא מספיקה. אני רק זוכרת שביקשתי את המתכון אחרי שראיתי תמונה שלהן איפשהו, וכבר בתמונה ראיתי שמדובר בעוגיות וואו. אז למרות שזה היה לפני 11 שנים, ואני לא זוכרת של מי המתכון, אני רוצה להגיד לכם שאני לא מבינה למה חיכיתי עד היום. גם הטעם וגם המרקם שלהן מטורפים, ממש כמו שחשבתי אז כשרק ראיתי אותן בתמונה. הן על בסיס שקדים טחונים וקורנפלור, באמת נמסות בפה, וכל כך קלות להכנה שאפילו הילדים יכולים להכין אותן. אני ממליצה לכם להכפיל כמויות, זה מה שאני עשיתי. ואגב, קופסה עם כאלו? שווה יותר מכל מתנה קנויה לחג. המצרכים :לכ-20 עוגיות:
אופן ההכנה:1מערבבים את כל המרכיבים בקערה. 2מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים את התנור ל-165 מעלות. 3יוצרים מהתערובת כדורים בגודל גולה גדולה ומסדרים בתבנית באופן מרווח. 4אופים 10-13 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין לפני שנוגעים, אחרת הן יתפוררו. 5מקשטים באבקת סוכר ושומרים בקופסה אטומה (אני במקומכם מחביאה, אחרת לא יישאר לכם כלום). המתנה הכי שווה לפסח: עוגיות שקדים לימוניות|צילום: קרן אגם עוגיות שקדים לימוניות לפסח|צילום: קרן אגםבתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |