אוכל
אוכל

עוגת גבינה פירורים כשרה לפסח

כל חג הוא חג מצוין לעוגת גבינה פירורים טובה, ופסח אינו יוצא מהכלל. אין לכם קמח תופח לפסח? בלי לחץ - השתמשו בקמח פשוט ללא גלוטן והוסיפו אבקת אפייה. מעדיפים את העוגה יציבה כמו חיילת? גם לזה יש פתרון

|mako אוכל| פורסם10:07
עוגת גבינה פירורים. גם בפסח (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
Rating:4.490reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה בקוטר 24:

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח תופח כשל"פ (או קמח ללא גלוטן ושקית אבקת אפייה)
  • 70 גרם (שליש כוס) סוכר לבן
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 4 חלמונים מידה L

לתערובת הגבינה:

  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל
  • חבילת גבינת שמנת (30% שומן) בטעם טבעי
  • 2 גביעים (500 גרם סך הכל) גבינה לבנה
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

מתכונים לפסח

קינוחים לפסח

1מכינים את התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מעבדים בפולסים במעבד מזון קמח, סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים שוב לקבלת בצק (אם אין מעבד מזון אפשר להשתמש במיקסר עם וו גיטרה).

3משטחים את הבצק בתבנית התנור מרופדת נייר אפייה ומחוררים במזלג. אופים עד הזהבה, כ-20 דקות. מצננים.

4בינתיים מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.

5מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה בקערה נפרדת.

6מוסיפים את הקצפת בהדרגה לקערת הגבינות, ומקפלים.

עוגת גבינה פירורים לפסחעוגת גבינה פירורים לפסח|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

7מפוררים את הבצק שהתקרר בידיים.

8מפזרים מחצית מהפירורים בתחתית התבנית, ועליהם משטחים את המלית. מפזרים את שאר הפירורים ומעבירים לייצוב של כמה שעות במקרר.

** לעוגה יציבה יותר אפשר להוסיף ג'לטין לתערובת הגבינות.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

חג שמח!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il