אוכל
אוכל

עוגת גלידה ריבת חלב וקוקוס לפסח

נכון שיש כמה שלבים בהכנה של היפיופה הזאת, וגם הקפאות בין לבין, אבל בפועל - אתם מאמינים לנו שמדובר בממש, אבל ממש מעט עבודה? ותראו איזו תוצאה מפוארת

|mako אוכל| פורסם09:44
עוגת גלידה לפסח (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
Rating:4.424reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבסיס (תבנית בקוטר 20 ס"מ):

  • 200 גרם עוגיות בטעם וניל כשרות לפסח (ניתן להמיר בעוגיות יין, ואחרי פסח פשוט בפתיבר)
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • ריבת חלב

לקצפת:

  • 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
  • 200 גרם (כוס) חלב
  • 80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל
  • 24 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
  • 45 גרם (חצי כוס) קוקוס

לגנאש:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם (חצי כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מתכונים לפסח

קינוחים לפסח

1מכינים את הבסיס: טוחנים את העוגיות למרקם פירורי, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. משטחים ברינג או תבנית מרופדים בשקף (לא חובה, אבל מבטיח עוגה אסתטית יותר). מעבירים למקפיא ל-20 דקות.

2מזלפים ריבת חלב על הבסיס בצורת שתי וערב (ראו בסרטון). מחזירים למקפיא.

3מכינים את הקצפת: מקציפים את כל המרכיבים מלבד הקוקוס, עד לקבלת קצף יציב. מקפלים פנימה את הקוקוס.

4משטחים את הקצפת על הבסיס הקפוא ומחזירים למקפיא ל-4-5 שעות, עד שהעוגה קפואה לגמרי.

5מכינים גנאש: מחממים את השמנת במיקרו עד רתיחה ומוזגים על השוקולד הלבן. ממתינים דקה ומערבבים לקבלת מרקם חלק.

6שופכים את הגנאש על העוגה הקפואה ומחזירים למקפיא ללילה.

עוגת גלידה ריבת חלב וקוקוס לפסחעוגת גלידה ריבת חלב וקוקוס לפסח|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

** אפשר לעטר את העוגה בריבת חלב וקוקוס, כמו בסרטון.

** שומרים את העוגה במקפיא, ומעבירים למקרר שעה לפני ההגשה.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

חג שמח!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il