מתכונים לפסח
קינוחים לפסח
1 מכינים את הבסיס: טוחנים את העוגיות למרקם פירורי, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. משטחים ברינג או תבנית מרופדים בשקף (לא חובה, אבל מבטיח עוגה אסתטית יותר). מעבירים למקפיא ל-20 דקות.
2 מזלפים ריבת חלב על הבסיס בצורת שתי וערב (ראו בסרטון). מחזירים למקפיא.
3 מכינים את הקצפת: מקציפים את כל המרכיבים מלבד הקוקוס, עד לקבלת קצף יציב. מקפלים פנימה את הקוקוס.
4 משטחים את הקצפת על הבסיס הקפוא ומחזירים למקפיא ל-4-5 שעות, עד שהעוגה קפואה לגמרי.
5 מכינים גנאש: מחממים את השמנת במיקרו עד רתיחה ומוזגים על השוקולד הלבן. ממתינים דקה ומערבבים לקבלת מרקם חלק.
6 שופכים את הגנאש על העוגה הקפואה ומחזירים למקפיא ללילה.
עוגת גלידה ריבת חלב וקוקוס לפסח | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
** אפשר לעטר את העוגה בריבת חלב וקוקוס, כמו בסרטון.
** שומרים את העוגה במקפיא, ומעבירים למקרר שעה לפני ההגשה.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
חג שמח!