
עוגת שיש קינמון לפסחצריך להודות: פעם אפייה לפסח הייתה משימה מאתגרת, היום הרבה הרבה פחות. תראו למשל את עוגת השיש החלומית הזאת, שהיא אגב גם פרווה וללא הפרדת ביצים - הייתם מאמינים שהיא כשרה לפסח? אז התשובה היא כן, לגמרי![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
עם השנים פסח הולך ונעשה חג שאפשר לאפות בו המון עוגות, עוגיות ומאפים שווים ומוצלחים, בלי להתבאס שאין מבחר. אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות זה לקנות קמח ללא גלוטן כמו קמח תמי, מולינו או קונדיטור ולהשתמש בו בעוגות בחושות כשרות לפסח - ככה אין מחסור, והתוצאה לא פחות טובה. למעשה, בדרך כלל ההבדל בכלל לא מורגש. את העוגה הזו הכנתי כי אני יודעת כמה אנשים אוהבים עוגות טורט, במיוחד כאלה עם תפוזים וקינמון. הגשתי אותה לאורחים, ואף אחד לא שם לב שהיא מקמח ללא גלוטן. המצרכים :תבנית עגולה או עם חור בקוטר 24 ס"מ:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2אם יש לכם תבנית אנג'ל עם רגליים, שהופכים אחרי האפייה, לא משמנים אותה. אם משתמשים בתבנית אחרת משמנים היטב. 3מקציפים במיקסר ביצים וסוכר למשך 6-7 דקות, עד לקבלת תערובת מאוד תפוחה ואוורירית. מוסיפים וניל ושמן וממשיכים להקציף. מוסיפים מיץ תפוזים ושוב מקציפים. בשלב הזה הבלילה פחות סמיכה, וזה בסדר. 4מוסיפים אבקת אפייה וקמח ללא גלוטן וטורפים מעט עד לקבלת מסה אחידה ללא גושים. 5מעבירים שני שלישים מהבלילה לתבנית. לשליש שנותר בקערה מוסיפים אבקת קינמון ומערבבים היטב לבלילה אחידה וחומה. 6מעבירים את הבלילה של הקינמון מעל הבלילה שבתבנית ובעזרת סכין או כף מערבבים בתנועות שיש. 7אופים את העוגה 40-50 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים לחלוטין לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית. 8בוזקים אבקת סוכר ומגישים. ואפילו לא הפרדנו ביצים!|צילום: קרן אגם, mako אוכל עוגת שיש קינמון כשרה לפסח. הופכת בקלילות לשיש-שוקולד|צילום: קרן אגם, mako אוכלהערות: ** העוגה תישמר בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים. ** לעוגת שיש שוקולד מחליפים את הקינמון ב-50 גרם שוקולד מריר מומס ועוד כף אבקת קקאו. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |