מועדון ארוחת הערב: מתכוני התכנית התשיעית
הפעם הגיעו אל "מועדון ארוחת הערב" איציק כהן ומאיה בוסקילה, שאפילו הפתיעו ביכולות שירה משותפות. בין לבין נהנו האורחים ממרק חמוץ עם כדורי בשר למנה ראשונה, תבשיל בשר עם שעועית ירוקה למנה עיקרית ואצבעות שוקולד מתוקות לקינוח. רוצים גם? הנה כל המתכונים

החומרים:
למרק:
1 קילו עגבניות
עלים וגבעולים של סלרי מ-3 צרורות, קצוצים
שן שום
1 כף נענע יבשה
מלח ופלפל שחור
מיץ מ-2 לימונים
תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
לקציצות:
חצי כוס אורז
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מכינים מהעגבניות רסק טרי (אין צורך לקלוף אותן).
2. מחממים סיר ומוסיפים את הרסק.
3. מוסיפים את הסלרי, השום, הנענע, מלח, הפלפל ומיץ הלימון. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את תפוחי האדמה.
5. מכינים את הקציצות: משרים את האורז במים רותחים ל-10 דקות. מסננים ושמים בקערה עם הבשר הקצוץ.
6. מוסיפים בבצל, מלח ופלפל.
7. צרים קציצות קטנות ומכניסים למרק. מבשלים כחצי שעה.
תבשיל בשר עם שעועית ירוקה
החומרים:
קילו וחצי אונטריב
שמן לטיגון
2 בצלים חצויים ופרוסים
מלח
כפית פלפל שחור
כפית פלפל אנגלי
1 קילו שעועית ירוקה, טרייה ומנוקה מקצוות
חצי כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
כפית קינמון
2 עגבניות מגוררות
אופן ההכנה:
1. שוטפים את נתחי הבשר היטב ומייבשים.
2. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבשר.
3. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
4. ממליחים, מוסיפים פלפל שחור ופלפל אנגלי ומים עד לכיסוי הבשר.
5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעה וחצי.
6. שמים את השעועית בקערה, מפזרים עליה קינמון, כורכום, פפריקה ומעט מלח ומערבבים בידיים.
7. מוסיפים לה את העגבניות המגוררות.
8. מוסיפים לתבשיל, מכסים את הסיר ומבשלים עוד חצי שעה.

החומרים:
30 גרם חמאה
65 גרם שוקולד מריר, קצוץ
250 גרם קרם שוקולד ואגוזים מוכן (נוגט או נוטלה)
125 גרם קורנפלקס של קלוגס
לגנאש שוקולד:
350 מ"ל שמנת מתוקה
350 גרם שוקולד מריר, קצוץ
אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה והשוקולד בסיר כפול (בן מארי). מוסיפים את הקרם ומערבבים.
2. מרסקים את הקורנפלקס לפירורים גסים במעבד המזון. מוסיפים את הקרם ומערבבים.
3. משטחים את העיסה בתבנית חד פעמית מאורכת ומאחסנים במקפיא.
4. מביאים את השמנת לרתיחה בסיר ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי. מצננים היטב.
5. יוצקים את הקרם על העיסה הקרה בתבנית ומאחסנים במקפיא לכמה שעות. לפני ההגשה משחררים מהתבנית וחותכים בסכין חדה לאצבעות.
מתכון המשפחות: בסטיל (תפוח אדמה ממולא), של אסתר ישראל מכפר סבא
החומרים:
8-10 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
מעט שמן זית
שמן לטיגון
למילוי:
רבע כוס שמן קנולה
חצי קילו בשר טחון (הודו או בקר)
2 בצלים גדולים קצוצים
6-7 שיני שום קלופות
100 גרם צנוברים, קלויים מעט
כפית כורכום
מעט מלח ופלפל שחור
קורט קינמון
ביצה
אופן ההכנה:
1. מטגנים יחד את כל מרכיבי המילוי - למעט הביצה - כ-20 דקות. מצננים.
2. כשהמילוי קר מוסיפים ביצה ומערבבים היטב, עד שהמילוי אחיד.
3. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח ושמן זית.
4. מועכים את תפוחי האדמה לפירה.
5. מרטיבים את הידיים, משטחים את הפירה, מורחים עליו שכבת מילוי ומכדררים.
6. מקמחים, טובלים בביצה ומטגנים. אוכלים חם.
>> רוצים את המתכונים ישירות לנייד שלכם? שלחו את המילה מתכון למספר 5000 ותתחילו לבשל!
>> רוצים לזכות במכשיר תמי בר פרימו? לחצו כאן