
לחמניות טחינה: המתכון המנצחשנים אנחנו מכינים לחמניות ללא קמח מכל מיני סוגים ומינים - מכינים, ומתבאסים. לא עוד! השנה דהרנו גם אנחנו על טרנד הפליאו, והכנו לחמניות טחינה משודרגות בכל טוב, שסוף סוף עושות את העבודה. וההכנה? דקה וחצי![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
שנים הכנתי את הפחזניות המכונות "לחמניות של פסח" ואף פעם לא ממש אהבתי את התוצאה. אבל מילאתי את פי מצה ושתקתי. ואז, בזכות שפע נמנעי הגלוטן וחסידי הפליאו התוודעתי למתכון לחם הטחינהשכבש את הרשת בסערה. זוכרים? לחם רך, בלי טיפת קמח. מה הסוד?טחינה, ביצים ואבקת אפייה, שיוצרים ביחד קסם. כדי שזה יהיה טעים מוסיפים כל מיני תיבולים. אני אוהבת להכין אותן עם ג'עלה – תערובת של גרעיני חמנייה, דלעת ושומשום, שמוכרים בפיצוחיות. עוד תיבולים שנוסו בהצלחה: שקדים ודבש, תימין וצנוברים. מומלץלשבור את הטעם הדומיננטי של הטחינה עם משהו מתוק: דבש, סילאן או מייפל. חשובלא להגזים בזמן האפייה, שלא לייבש את הלחמניות. המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים שקעים של תבנית מיני מאפינס בתרסיס שמן. 2מערבבים את הטחינה עם ביצים, הדבש ואבקת האפייה. מוסיפים שליש כוס ג'עלה ואת היתר שומרים לפיזור מעל. 3יוצקים את התערובת לשקעים עד לחצי הגובה. מפזרים את יתרת הג'עלה ואופים כ-20-25 דקות להזהבה. 4מצננים, שולפים מהשקעים ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |