מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
קציצות על ספגטי

לחמניות שומשום רכות

לחמניות ביתיות פשוטות בטירוף, אבל יחד עם זאת כל כך כל כך טעימות. הן ישדרגו, כמו שהן, כל ארוחה שהיא, ואם אתם רוצים למלא אותן בגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע), טונה או אפילו בשר טחון - אנחנו האחרונים שנגיד לכם לא

|mako אוכל| פורסם07:38
לחמניות שומשום (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

לפני הכל, הנה כמה כללי ברזל בדרך ללחמניות המושלמות:

קמח:משתמשים בקמח טוב. תמיד. ההבדלים בין סוגי הקמח השונים באים לידי ביטוי במיוחד במאפי שמרים. קמח לחם תמיד יעבוד טוב יותר. אפשר להחליף חצי מהכמות בקמח מלא אם רוצים.


שמרים:תמיד הייתי נאמנה לשמרים טריים, עד שהגעתי למסקנה שלי באופן אישי הכי נוח לעבוד עם היבשים.


סוכר:גם אם אתם כאלה שמצמצמים בכמות הסוכר בכל מתכון (כמוני), כאן הוא חשוב כדי לעורר את השמרים לפעולה זריזה, אחרת הדברים לא יתרחשו לפי המתכון.


מלח:אל תשכחו אותו! המלח הוא מרכיב חובה בבצקים, מלוחים ומתוקים כאחד.

שמן:מוסיף לבצק את המרקם הספוגי - זה שבזכותו הלחמניות רכות.

ביצה:הביצה יכולה להוסיף לבצק עוד טאץ', אבל אם רוצים לטבען את המתכון, דעו לכם שמניסיון אישי אפשר גם בלעדיה. ההברשה בביצה בסוף יכולה להתחלף בשמן.

המצרכים (8 מנות):

לבצק:

  • 420 גרם קמח (2 כוסות ושלושת רבעי + 4 כפות)
  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 240 מ"ל (1 כוס) מים חמים
  • 30 מ"ל (2 כפות) שמן זית
  • 1 ביצה (לא חובה)
  • שני שליש כפית מלח

להברשה וציפוי:

  • חלבון ביצה
  • שומשום

אופן ההכנה:

1מערבלים במיקסר עם וו לישה 2 כוסות ושלושת רבעי קמח עם השמרים והסוכר.

2מוסיפים את המים החמים תוך כדי לישה. מוסיפים את השמן, הביצה (אם משתמשים) והמלח. לשים כ-3 דקות עד לקבלת בצק דביק. מוסיפים עוד 2-3 כפות קמח וממשיכים ללוש עד שהבצק נאסף משולי הקערה אבל הוא עדיין די דביק. מתפיחים חצי שעה.

3מעבירים למשטח מקומח ולשים ביד עד שהבצק נאסף לכדור יפה. מניחים בקערה, עוטפים בניילון ומניחים מגבת מעל. מתפיחים למשך שעה להכפלת הנפח.

4מוציאים מהבצק אוויר בתנועות לישה, מחלקים אותו ל-8 חלקים שווים, מכדררים ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה. משהים 20 דקות.

5בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים בתחתיתו קערה עם מים ליצירת אדים בחלל התנור.

6מורחים את הלחמניות בביצה, מפזרים שומשום ואופים כחצי שעה עד להזהבה יפה. מוציאים ומניחים על רשת לצינון עד להגשה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il