
מתכון מנצח לירקות בתנוראין בית בישראל שלא מכינים בו ירקות בתנור. למרות שאתם בטוחים שהירקות שלכם הם הכי הכי, תנו לנו להציע לכם מתכון באמת מנצח, עם רוטב משגע שמשדרג את כל החוויה הזו פלאים![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
כל אחד לחוד ואז כולם ביחד!כשמכינים גיבץ' או רטטוי קלאסיים, מטגנים כל ירק בנפרד - וזה די ניג'וס למנת ירקות שמתפקדת לא פעם כתוספת. חוכמת מטבח: כדי לחסוך זמן ושמן צולים את הירקות בתנור ואז "אוספים" את כולם יחד בתוך רוטב כדי שהמיצים של כל המרכיבים יתחתנו (כך אומרים באיטלקית).
המצרכים (4 מנות):
לרוטב:
אופציונלי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה (או משמנים,לצלייה טובה יותר). 2מסדרים את הירקות (למעט השעועית או הבמיה) בתבנית התנור בשכבה אחת. מסדרים את הירקות בקבוצות, כדי שאם סוג אחד יהיה מוכן לפני האחרים יהיה קל לגרוע אותו מהתבנית. 3מזלפים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ותימין. אופים כחצי שעה לריכוך הירקות ולהזהבה קלה. מוציאים ומשאירים את התנור דולק. 4מערבבים את כל חומרי הרוטב בתבנית חרס (או קרמיקה) ומוסיפים פנימה את הירקות האפויים ואת השעועית או הבמיה. מערבבים את הירקות בכלי, מוסיפים מעל גבינת פטה ו/או ביצה (רק אם מתחשק, ממש לא חובה) ומעבירים לתנור לחצי שעה או עד שהביצה עשויה לטעמכם. והנה הם בגרסה הנטורל|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |