אוכל
אוכל
קציצות על ספגטי

מתכון מנצח לירקות בתנור

אין בית בישראל שלא מכינים בו ירקות בתנור. למרות שאתם בטוחים שהירקות שלכם הם הכי הכי, תנו לנו להציע לכם מתכון באמת מנצח, עם רוטב משגע שמשדרג את כל החוויה הזו פלאים

|mako אוכל| פורסם08:49
ירקות בתנור (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.5201reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

כל אחד לחוד ואז כולם ביחד!כשמכינים גיבץ' או רטטוי קלאסיים, מטגנים כל ירק בנפרד - וזה די ניג'וס למנת ירקות שמתפקדת לא פעם כתוספת.

חוכמת מטבח: כדי לחסוך זמן ושמן צולים את הירקות בתנור ואז "אוספים" את כולם יחד בתוך רוטב כדי שהמיצים של כל המרכיבים יתחתנו (כך אומרים באיטלקית).


איך מגשרים על זמני ההכנה השונים?מתאימים את גודל החיתוך של הירק למידת הקושי שלו. ירקות רכים יחסית חותכים גדול וירקות קשים – קטן. בכל מקרה מניחים בתבנית בקבוצות כדי שבמידת הצורך אפשר יהיה לפנות ירק שהזהיב מספיק לעומת האחרים.


כדי להפוך את הירקות למנה עיקריתמוסיפים להם ביצים ו/או גבינת פטה או נתח של עוף, דג או בשר.

המצרכים (4 מנות):

  • 1 חציל, חתוך לקוביות גדולות
  • 2 קישואים, חתוכים לקוביות גדולות
  • 2 פלפלים, חתוכים לקוביות גדולות
  • 1 בצל, חתוך ל-6 פלחים
  • 300 גרם שעועית ירוקה (חלוטה) או במיה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 6 גבעולי תימין

לרוטב:

  • 2 עגבניות, מגוררות על פומפייה
  • 2 כפות רכז עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כף פטרוזיליה קצוצה (ועוד קצת להגשה)
  • כף שמיר קצוץ (ועוד קצת להגשה)

אופציונלי:

  • ביצה
  • מעט גבינת פטה מגוררת

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה (או משמנים,לצלייה טובה יותר).

2מסדרים את הירקות (למעט השעועית או הבמיה) בתבנית התנור בשכבה אחת. מסדרים את הירקות בקבוצות, כדי שאם סוג אחד יהיה מוכן לפני האחרים יהיה קל לגרוע אותו מהתבנית.

3מזלפים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ותימין. אופים כחצי שעה לריכוך הירקות ולהזהבה קלה. מוציאים ומשאירים את התנור דולק.

4מערבבים את כל חומרי הרוטב בתבנית חרס (או קרמיקה) ומוסיפים פנימה את הירקות האפויים ואת השעועית או הבמיה. מערבבים את הירקות בכלי, מוסיפים מעל גבינת פטה ו/או ביצה (רק אם מתחשק, ממש לא חובה) ומעבירים לתנור לחצי שעה או עד שהביצה עשויה לטעמכם.

ירקות בתנור של אורלי פלאי ברונשטייןוהנה הם בגרסה הנטורל|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il