
את הקיץ הזה רבים מאיתנו יעדיפו לשכוח – שילוב של מלחמה, חום, לחות וחופשה ארוכה מידי לא עשו לכולנו טוב. אבל גם השנה, כמו בכל שנה, הקיץ הזה הביא איתו גם דברים טובים. עם ההזדמנות לקחת הפוגה קלה משגרת היום יום, אחד הדברים המשמחים של כל קיץ הוא שפע הפירות הנהדרים – ענבים, אבטיח, מנגו, מלון, נקטרינות, אפרסקים. אין ספק שאתגעגע לכולם. הטארט הזה סלחני ביותר. לצורך הכנתו ניתן להשתמש בפירות הקיץ הקשים יותר – אפרסקים, שזיפים, נקטרינות או בקרוב גם עם תפוחי הסתיו. בניגוד למרבית מתכוני הקונדיטוריה בטארט הזה לא חייבים לדייק, ואפשר לאלתר, לגוון ולשנות. הוא קל ומהיר הכנה, בדיוק מסוג המתכונים שניתן להכין כשהאורחים כבר בדרך. הוא יוצא טעים להפליא – שילוב של בצק עלים פריך, עסיס פירות, סוכר מקורמל וניחוחות קינמון. דרך מצוינת להמתיק את סופו של הקיץ. המצרכים :
להברשה:
להגשה:
אופן ההכנה:1להכנת הטארטים: מחממים את התנור לחוםשל 180 מעלות. 2חותכים את בצק העלים המופשר ל-2 רצועות ברוחב 15 ס"מ. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. חורצים מסביב לכל מלבן בצק מסגרת ברוחב של 1 ס"מ. נזהרים שלא לחתוך לגמרי את הבצק אלא רק לחרוץ בתוכו. חורצים את בצק העלים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל3חותכים את הפירות לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. 4מפזרים במרכז כל רצועת בצק ועד קו המסגרת את השקדים הטחונים, כמחצית לכל טארט. מסדרים מעל את הפירות. מסדרים את המילוי|צילום: חן שוקרון, mako אוכל5בקערית מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים מעל הפירות (כמחצית מהכמות לכל טארט). 6מברישים את שולי הטארטים בביצה הטרופה (ניתן לפזר מעל מעט סוכר גבישי אם רוצים). אופים כ-25 דקות ועד ששולי הטארט תפוחים וזהובים. מוציאים ומצננים. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים עם כדור גלידת וניל. * הטארט במיטבו ביום ההכנה ונשמר לכל היותר עוד יום אחד נוסף. * המתכון מספיק לשני טארטים בגודל 15X20 (כ-6-8 מנות). בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי >> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שוקולד לבן ופקאן>> הכריכים הכי שווים לבית הספר![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |