סנדוויץ' פסטרמה, דייבוצ'קה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
סנדוויץ' פסטרמה | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

סנדוויץ' פסטרמה אלופים

המרכיבים:
2 פרוסות לחם/ לחמנייה/ ג׳בטה (אני מעדיפה לחם שאור צרפתי - לא חייב להיות מלא 100%)
כף מיונז
כפית חרדל
70 גרם פסטרמה הודו או כתף בקר פרוס דק דק דק (בערך 5-6 פרוסות)
עגבנייה אדומה
מעט מלח
מלפפון חמוץ
עלה חסה
כמה עלי רוקט
5 עלי בזיליקום
פלפל גמבה צהוב

אופן ההכנה:

1. מורחים מיונז על שתי הפרוסות וחרדל רק על אחת מהשתיים.

2. מסדרים את כל יתר החומרים לפי הסדר שבו הם מופיעים על גבי פרוסה אחת וסוגרים עם הפרוסה השנייה.
חותכים לשניים ואורזים כל חצי בנפרד.

>> בואו לפייסבוק שלנו

סנדוויץ' גבינה צהובה, דייבוצ'קה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
סנדוויץ' גבינה צהובה. משודרג! | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

סנדוויץ' גבינה צהובה משודרג

המרכיבים:
2 פרוסות לחם
כף מיונז
1 כפית ממרח עגבניות מיובשות
50 גרם גבינת גאודה פרוסה (3-4 פרוסות), אפשר לשדרג עם גאודה כמון לילדים המעזים
עגבנייה אדומה
מעט מלח
מלפפון טרי
פלפל ירוק טבעות
מלפפון חמוץ
עלה של חסה בשרנית

אופן ההכנה:

1. מורחים מיונז על שתי הפרוסות ועגבניות מיובשות על פרוסה אחת.

עורמים את יתר החומרים לפי סדר הופעתם על גבי פרוסה אחת, וסוגרים עם הפרוסה השנייה. חוצים ואורזים כל חצי בנפרד.

סנדוויץ' טונה, דייבוצ'קה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
כריך טונה, דייבוצ'קה סטייל | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

סנדוויץ' טונה דייבוצ׳קה סטייל

המרכיבים:
2 פרוסות לחם
כף מיונז
כפית חרדל
3 כפות טונה בשמן (שנמעכה קצת במזלג לפני כן)
עלה חסה רענן
עגבנייה אדומה
מעט מלח
מלפפון חמוץ או לימון כבוש
חופן נבטי אלפלפא או נבטי חמנייה
2 פרוסות בצל סגול
כמה עלי כוסברה

אופן ההכנה:
1. מורחים מיונז על שתי הפרוסות וחרדל על פרוסה אחת.

2. עורמים את יתר החומרים לפי סדר הופעתם על גבי פרוסה אחת, וסוגרים עם הפרוסה השנייה. חוצים ואורזים כל חצי בנפרד.

עוד באוכל טוב:

סנדוויץ' ביצה וטחינה, דייבוצ'קה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
סנדוויץ' טחינה וביצה קשה | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

סנדוויץ' טחינה וביצה

המרכיבים:
2 פרוסות לחם
2 כפות טחינה
חצי כפית אריסה מתוקה
ביצה קשה
חופן עלי רוקט
מלפפון חמוץ
עגבנייה
מעט מלח
כמה עלי אורגנו
חופן כוסברה
2 פרוסות בצל סגול

אופן ההכנה:

1. מורחים טחינה על שתי הפרוסות ואריסה על פרוסה אחת.

2. חותכים את הביצה ומורחים אותה בעזרת סכין על גבי הפרוסה, עד כמה שניתן.

3. מניחים את יתר המרכיבים מעל הביצה לפי סדר הופעתם. סוגרים, חוצים, ואורזים כל חצי בנפרד.

סנדוויץ' חביתה, דייבוצ'קה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
סנדוויץ' חביתה | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

סנדוויץ' חביתה

המרכיבים:
2 פרוסות לחם
2 כפות גבינת שמנת (אפשר להחליף במיונז)
חביתה מ-2 ביצים (אפשר גם עין הפוכה)
עגבנייה
מלפפון טרי
מעט מלח
כפית פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי רוקט
כף בצל ירוק קצוץ דק
עלה חסה רענן

אופן ההכנה:

1. מורחים שכבה נאה של גבינת שמנת על כל פרוסה.

2. מסדרים את יתר החומרים לפי סדר הופעתם על פרוסה אחת. סוגרים, חוצים ואורזים כל חצי בנפרד.

סנדוויץ' תפוח אדמה, דייבוצ'קה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
סנדוויץ' תפוח אדמה. כן, כן | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

סנדוויץ' טחינה ואבוקדו טבעוני

המרכיבים:
2 פרוסות לחם מחיטה מלאה
2 כפות טחינה
חצי אבוקדו קלוף ופרוס
כפית ממרח עגבניות מיובשות
תפוח אדמה מבושל חתוך לפרוסות או לקוביות
2 פרוסות בצל סגול
מלפפון חמוץ
עגבניה
מעט מלח
חופן עלים מיקס - רוקט, כוסברה, נענע, בזיליקום ואורגנו

אופן ההכנה:

1. את תפוח האדמה מבשלים מראש על מנת שיהיה קר בהיכנסו לכריך.

2. מורחים טחינה על שתי הפרוסות, אבוקדו על אחת מהן ועגבניות מיובשות על השנייה.

3. מסדרים את יתר המרכיבים על הפרוסה עם האבוקדו לפי סדר הופעתם, סוגרים, חוצים ואורזים כל חצי בנפרד.

הטיפים של דייבוצ'קה לכריכים מוצלחים

* מלח - תמיד על העגבנייה.
* העגבנייה תמיד תהיה מבודדת באמצע הכריך, כדי שהלחם שלא יירטב.
* כדאי תמיד למרוח טחינה בנדיבות. 
* החסה תמיד בסוף.
* כדאי לפזר את החומרים בכל שכבה באופן אחיד כך שבכל ביס יטעמו את הכל.
* זירזוף של שמן זית לפני הסגירה של הכריך יעשה פלאים. 

דייבוצ'קה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
והנה המקרר המאובזר | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

המתכונים באדיבות דייבוצ'קה, החלוצים 41, תל אביב.

>> בפעם הקודמת הכנו נאגטס עוף ביתיים