אוכל
אוכל

העם עם הגליל: גלילות חצילים קריספיות

רגילים לקבל את גלילות החצילים שלכם בשריות, כבדות ומוטבעות ברוטב אדום? זה טעים, בסדר, אבל היי, קיץ פה! קבלו את הגרסה הפריכה, החופשייה והמשוחררת של גלילות חצילים - עם גבינות, אגוזים, בזיליקום ושמן עמוק

|mako אוכל| פורסם14:30
גלילות חציל  (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל
Rating:4.485reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אנחנו בחופש. אני כותבת לכם מתוך בית מדהים ביופיו בקיטי, קפריסין. מאחוריי, רחוק רחוק, מטע זיתים שאפשר ללכת בו לאיבוד, אחריו בריכה מפנקת מצופה אבן ומלאה מתנפחים, ובארי משפריץ מים וצוחק, אחרי הבריכה דשא רחב ידיים, אחרי הדשא מרפסת שטופת שמש וקוקטייל שאלון הכין.

אחרי המרפסת מטבח, ובתוכו אני.

תנו לי רק להישאר כאן ולבשל כל חיי לגברים הרעבים שיוצאים ונכנסים את הבית.

המצרכים :

  • 2 חצילים יפים
  • 1 גליל גבינת עיזים
  • 2 כדורי מוצרלה גדולים (לא בייבי)
  • 100 גרם פרמזן מגוררת
  • 100 גרם אגוזי מלך, קצוצים
  • 10 עלי בזיליקום, קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
  • פירורי לחם
  • 3 ביצים, טרופות
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1פורסים את החצילים לפרוסות דקות דקות, הכי דקות שתוכלו (זה חשוב כדי שהם יעברו טיגון טוב ולא חלקי). מסדרים את פרוסות החצילים במגש גדול ומפזרים עליהם בערך 2 כפות מלח גס.

גלילות חציל - החציליםחצילים ומלח, יש? יש|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

2נותנים לחצילים להזיע ולהגיר נוזלים במשך כשעה. שוטפים אותם היטב ומנגבים טוב טוב במגבת נקייה או נייר סופג.

3מערבבים בקערה את כל סוגי הגבינות (את כדורי המוצרלה מפוררים בידיים או מגררים בפומפייה גסה), יחד עם האגוזים, הבזיליקום והתבלינים לתערובת אחידה ורכה.

גלילות חציל - המילויוהנה חומרי המילוי|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

4מסדרים מגש עם פירורי לחם וקערה עם ביצים מקושקשות.

5ממלאים כל פרוסת חציל בכף וחצי מהמלית ומגלגלים רק עד שהחציל נסגר (כלומר, שתהיה שכבה אחת בלבד של חציל). מהדקים היטב, טובלים בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.

גלילות חציל - חציל ומליתהאיחוד המרגש|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

6מסדרים כך את כל המגש ולבסוף מטגנים בשמן עמוק לא מאוד חם. אוכלים מיד.

* טיפ 1: אם פרוסות החציל שלכם לא דקות מספיק, אפשר לאחר הייבוש לרדד אותן עם מערוך.

* טיפ 2: אם אתם רוצים שייצאו לכם גלילות חתיכות כמו בתמונה - לאחר הגלגול (לפני הביצה) חתכו את השוליים של הגליל בסכין חדה.

* טיפ 3: אפשר לטגן מראש ולחמם בתנור על 200 מעלות כ-10 דקות לפני ההגשה.

גלילות חציל - לפני טיגוןלפני הטיגון|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכלגלילות חציל - גלילה חצויהואחריו!|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

>> חן עורכת סיורי אוכל בשוק מחנה יהודה ומארחת בביתה אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים -mamadiali.co.il

>> וזה האינסטגרם שלה

תגיות:חצילים
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il