אוכל
אוכל

מאפה חצילים וגבינות

מה שלא תעשו לו, החציל - אחד מחומרי הגלם האהובים ביותר על הישראלים - יעמוד בכל דבר בהצלחה. הנה דרך טובה להשתמש בו: מאפה חצילים צלויים במלח עם גבינות ותבלינים, עטוף בבצק עלים פריך

|mako אוכל| פורסם08:22
הולכים נהדר עם גבינות. מאפה חצילים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.820reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

מרכיבים:

  • 2 חצילים פרוסים

  • מלח גס
  • שמן זית
  • קצת יותר מחצי חבילה של בצק עלים, מופשר
  • 150 גרם גבינת קשקבל
  • 150 גרם גבינת פרמזן
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט
  • חופן עלי בזיליקום טרי

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-220 מעלות. על תבנית מרופדת בנייר אפייה מפזרים 2 כפות מלח גס, מורחים את פרוסות החציל בשמן ומניחים על המלח. מכניסים לתנור וצולים כל צד כ-15 דקות. מוציאים ומניחים את החצילים בצד ל-10 דקות.

2מניחים את הבצק בתבנית אפייה (פיירקס) כשהשוליים שלו זולגים החוצה. מסדרים עליו שכבה של חצילים ועליה מפזרים חצי מכמות הגבינות. על הגבינות מניחים עוד שכבת חצילים ואת שארית הגבינות.

3מערבבים בקערה את הביצים, השמנת והתבלינים, ויוצקים מעל החצילים והגבינות. מקפלים את שולי הבצק על המלית וסוגרים את המאפה.

4מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. אופים חצי שעה עד שהמאפה זהוב.

>>בפעם הקודמת הכנו עוף במלח ברוטב קוקוס
>> פחזניות מבצק שוקולד
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il