בפיתות האלה אפשר להמיר לקמח לבן רגיל או לקמח כוסמין לבן (אם רוצים להמיר לקמח מלא - ממירים רק חצי מהכמות ומוסיפים עוד נוזלים לבצק), אבל לא משנה באיזה קמח תשתמשו - מה שאסור לוותר עליו הוא הזעתר. אל תשתמשו באיזו תערובת ישנה ששוכבת במגירת התבלינים שלכם ועברה איתכם כמה דירות - תשתמשו בתערובת זעתר איכותית ועדיף טרייה, זה רק יקפיץ לכם את המנה.

>> למתכון: פיתות זעתר

וזה סוג של סלט משוויה, אבל בלי עגבניות. גם פה יש חצילים שנקלים ונצלים על אש גלויה, ואת ה"בשר" שלהם מערבבים עם עשבי תיבול, קוביות פלפלים חריפים ופלפלים מתוקים, שום כתוש ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח. ככה פשוט, ככה טעים, ואת כל הטוב הזה מעמיסים כמובן על הפיתה. 

>> למתכון: סלט חצילים על האש עם פלפלים מתוקים וחריפים

סלט חצילים על האש עם פלפלים מתוקים וחריפים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
סלט חצילים על האש עם פלפלים מתוקים וחריפים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

אם כבר אושפלאו, אז כמובן שמתכון של אהרוני, שהפך כמעט לשם נרדף למנה הבוכרית החגיגית הזאת. נכון שבמקור משתמשים בכבש, אבל אפשר לחלוטין גם להשתמש בעוף, כך או כך - זאת מנה עיקרית מצוינת של בשר ופחמימה ובשר שמתבשלים להם יחד.

>> תלמדו מאהרוני: ככה מכינים אושפלאו כהלכתו

אושפלאו בסיר (צילום: yatsyna.s, shutterstock)
מותר להחליף את הכבש בעוף | צילום: yatsyna.s, shutterstock

אחרי העבודה על פיתות ביתיות, סלט שכולל אש גלויה ואושפלאו, בקינוח אנחנו לוקחים קיצור דרך ומכינים רוגלך קצת אחר, עם עלי פילו. עדיין מגלגלים, אבל זה כבר הרבה פחות עבודה. מי שרוצה פרווה יכול להחליף את החמאה במרגרינה או בספריי שמן. 

>> למתכון:רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילו

רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילו - צילום (צילום: נופר צור, mako אוכל)
שווים גם אחת כזו | צילום: נופר צור, mako אוכל