סלט כרובית

המזל עם הכרובית היא שכמעט כיף לגרר אותה ולפרק אותה לחתיכות גסות. ריפוי בעיסוק אמיתי, ועוד לטובת מנת בריאות של סלט פריך וטוב.

למתכון: סלט כרובית טרייה

סלט כרובית טרייה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
סלט כרובית טרייה | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

עוגת תפוחי אדמה ואורז

מנת אורז או מנת תפוחי אדמה הן כמעט בגדר מנות חובה לשולחן שישי, אז למה לא לשלב את שתי התוספות הכי אהובות שיש? פה עומר מילר מכין מהן עוגה: בתחתית תפוחי אדמה מטוגנים, מעליהם אורז בסמטי עם עשבי תיבול (נענע, שמיר ועלי סלרי קצוצים). בסוף כמובן הופכים בשביל הרושם והיופי ומקבלים את התוספת המושלמת.

למתכון: עוגת תפוחי אדמה ואורז

עוגת אורז ותפוחי אדמה, עומר מילר (צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל)
עוגת אורז ותפוחי אדמה, עומר מילר | צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל

קציצות בשר

אם עד היום הכנתם או קציצות עוף או קציצות בקר - תכירו את קציצות הגם וגם שהן חצי בשר בקר טחון וחצי פרגית טחונה (ליתר דיוק, קצת יותר בקר). שימו לב שיש במתכון 2 אפשרויות: אפשר ללכת על קציצות פריכות - משמע מצפים אותן היטב בפירורי לחם ומטגנים אותן עד להזהבה; או שמכינים את רוטב העגבניות, מביאים אותו לרתיחה ואז מוסיפים לסיר את הקציצות ומבשלים אותן. מבטיחים שאיך שלא תבחרו - תנצחו. והמלצה אחרונה: תעברו על הטיפים שטמונים כאן, הם שווים זהב.

למתכון: קציצות בשר

קציצות גם וגם (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קציצות גם וגם | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוגת טחינה ושוקולד צ'יפס

זאת לא ממש עוגת טחינה רגילה ואל תצפו לטעם של עוגיות טחינה. אז למה כן? כל היופי של עוגה בחושה, בתוספת שוקולד צ'יפס. לגרסת פרווה ניתן להמיר את השמנת החמוצה בחלב קוקוס או במיץ תפוזים.

למתכון: עוגת טחינה ושוקולד צ'יפס

עוגת טחינה ושוקולד צ'יפס פיית העוגיות (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
עוגת טחינה ושוקולד צ'יפס פיית העוגיות | צילום: ענבל לביא, mako אוכל