גונדי

מתכון לגונדי יד ראשונה מרותם ליברזון זה מתכון מנצח: מרק עוף צח, צהבהב וטעים ובתוכו כופתאות גדולות של עוף וקמח חומוס. מנת דגל של אחד המטבחים העשירים והססגוניים - המטבל הפרסי כמובן.

>> למתכון: גונדי

אורז פרסי

גונדי חייב אורז, והמתכון של חיים כהן מתאים כאן בול. שימו לב לקרוא טוב טוב את המתכון, כי טמונים בו טיפים חשובים מאוד והסברים שיעזרו לכם להגיע לתוצאה מושלמת: מדוע צריך להשרות את האורז במים, למה צריך לעשות ארובות ואיך הכי טוב להשתמש בכורכום מבלי לקבל מרקם חולי. התוצאה הסופית היא כיפת תפוחי אדמה פריכים וצהבהבים, ומתחתיה אורז רך וטעים. תוספת מושלמת לגונדי, ולחיים באופן כללי.

>> למתכון: אורז פרסי

אורז פרסי (צילום: אודליה צדוק)
אורז עם תפוחי אדמה | צילום: אודליה צדוק

צמת פטריות

מאפה מהמם ומרשים של בצק עלים במילוי פטריות. גם אם קצת תפשלו בקיפול וגם אם הבצק טיפונת ייקרע - זה יהיה טעים וזה ייראה טוב, והכי חשוב - יחשבו שמה זה השקעתם. 

>> למתכון: צמת פטריות

צמת פטריות (צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן)
צמת פטריות | צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן

כרוב בתנור

לא סתם כרוב. כרוב וכרובית. לא סטייקים הפעם ואפילו בלי בישול מקדים במים, כמו במתכון המיתולוגי של אייל שני. מספיק לזלף בנדיבות שבמן זית טוב, לתבל במלח, מעט סילאן ותימין ופשוט לצלות בסבלנות. המשקיענים יכולים אפילו לפתוח מדי פעם ולהפוך בשביל צלייה מאוזנת מכל הכיוונים. 

>> למתכון: כרוב וכרובית בתנור

כרוב וכרובית בתנור (צילום: פאני דוד, mako אוכל)
כרוב וכרובית בתנור | צילום: פאני דוד, mako אוכל

עוגת שקדים עם מרנג וריבה

במקור זאת עוגת פסח, אבל אין שום סיבה לחכות עכשיו כמעט שנה שלמה עד להזדמנות לאכול אותה שוב, לא ככה? עוגה באווירה נוסטלגית עם שכבה יפה וגבוהה של מרנג משובצת בריבת פטל (מעדיפים ריבה אחרת שבני הבית אוהבים? לכו על זה). תזכרו שאת אפקט הוואו הרציני מקבלית ברגע שנחתכת הפרוסה הראשונה, וכל היופי מתגלה ברוב הדרו. 

>> למתכון: עוגת פולנטה שקדים עם מרנג ריבת פטל

עוגת פולנטה שקדים עם מרנג ריבת פטל (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת פולנטה שקדים עם מרנג ריבת פטל | צילום: קרן אגם, mako אוכל