
עוגת פולנטה שקדים עם מרנג ריבת פטלהיא גבוהה, היא חתיכית, היא חגיגית, היא מיוחדת, היא טעימה טעימה טעימה והיא פרווה. האם מדובר בעוגה המושלמת לפסח? מצב רציני שכן![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:
למרנג פטל:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. מומלץ לרפד את הדפנות בנייר אפייה. 2טורפים בקערה ביצים, סוכר, וניל וגרידת לימון לתערובת מעט תפוחה. קלטו את הגובה|צילום: קרן אגם, mako אוכל3מוסיפים שמן תוך כדי טריפה ולאחריו את מיץ הלימון. 4מוסיפים פנימה את קמח הפולנטה, קמח השקדים ואבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומיישרים. 5אופים 25-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת מעט. זה בסדר שהיא עדיין מעט רוטטת במרכזה. 6מכינים את המרנג: מורידים את חום התנור ל-160 מעלות. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח בקערת מיקסר נקייה ויבשה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. 7מקפלים פנימה את הקורנפלור והחומץ. 8מערבבים פנימה ריבת פטל בשני ערבובים, לדוגמת שיש. 9מורחים על העוגה 2-3 כפות של ריבת פטל באופן אחיד. 10מיישרים את המרנג על העוגה ומחזירים לתנור לעוד חצי שעה ב-160 מעלות. מצננים ואוכלים. עוגת פולנטה שקדים לפסח|צילום: קרן אגם, mako אוכל מהממת בכל מצב|צילום: קרן אגם, mako אוכל** העוגה תישמר במקרר למשך שלושה ימים כשהיא עטופה היטב. ** את ריבת הפטל ניתן להמיר בכל ריבה אחרת שאוהבים ** לגרסה חלבית המירו שמן קנולה ב-200 גרם חמאה רכה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |