
מאפה מנצח, שמכינים במשפחה של עינת שנים, מבוסס על מתכון מ'בישולה' (במקור עם מלית חצילים). המצרכים (2 מנות):
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים את שמן הזית במחבת על להבה בינונית ומטגנים את הכרשה או הבצל 5 דקות עד ריכוך קל. 2מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הפטריות. מתבלים בתימין, במלח ובפלפל ומקפיצים עד השחמה (עוצרים רגע לפני שהפטריות מתחילות להפריש נוזלים). 3מעבירים את תכולת המחבת למסננת ומצננים לטמפרטורת החדר. חשוב לא למלא את הבצק במלית כשהיא חמה. 4חותכים את הבצק לשני מלבנים שווים. מסמנים חלוקה לשלושה מלבנים דמיוניים לאורך (אפשר לסמן בעזרת הסכין). על כל מלבן מניחים חצי כמות המלית בשליש המרכזי. 5חותכים את שני המלבנים הקיצוניים לרצועות אלכסוניות שוות. מקפלים את השוליים העליונים והתחתונים כלפי המלית (ראו תמונות להמחשה). מניחים לסירוגין זו מעל זו את הרצועות על המלית. 6מניחים את הצמות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מקררים את הצמות חצי שעה במקרר או מקפיאים עד לאפייה. 7לפני האפייה, מחממים תנור ל-180 מעלות. 8טורפים את הביצה ומברישים את הצמה, מפזרים מעל שומשום וקצח. 9אופים 35 דקות עד שהבצק אפוי, תפוח ושחום. אם אופים צמה שהוקפאה מראש, אין צורך להפשיר אלא להוסיף כ-8 דקות לאפייה. הקיפול|צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן* טיפ גיוון: מוסיפים למלית הפטריות 100 גרם גבינה מלוחה מפוררת. * טיפ טבעוני: מוותרים על הביצה ומשמנים את הצמה בשמן לפני האפייה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |