מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

5 מתכונים מנצחים לארוחת שבת כהלכתה

השבוע יש לנו נבחרת של מתכונים ווינרים אחד-אחד: דגים פיקנטיים שהם לא חריימה, אורז פרסי מבית היוצר של לייזה פאנלים, קציצות עוף סופר טעימות וסלט מרענן וצבעוני. ומה לקינוח? עוגת טריפל שוקולד עשירה ומפנקת (ואפילו פרווה)

mako אוכל
פורסם:
אורז בסגנון פרסי
אורז בסגנון פרסי|צילום: חגית ביליה וגיא בהר, ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן
הקישור הועתק

בלא מעט בתים בישראל אין ארוחת שישי בלי חריימה, אבל עם כל הכבוד לחריימה, תנסו את הדגים הפיקנטיים האלה, שמתבשלים עם גרגירי חומוס ואריסה.

דג לשבת עם ירקות וגרגירי חומוס
דג לשבת עם ירקות וגרגירי חומוס|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוד קלאסיקה לשולחן שבת היא הקציצות האלה. קציצות עוף עם שומר, כורכום ואפונה. לא רוצים לטגן? אפשר גם לאפות. והמתכון הבא זה האורז שמושלם ללוות אותן (וגם את הדגים).

קציצות עוף עם שומר ואפונה
קציצות עוף עם שומר ואפונה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המראה של תלולית אורז פרסי מעוטר בדיסקיות זהובות של תפוחי אדמה שזופים לשלמות הוא מהמראות היפים ביותר שיש. אם נדמה לכם שזה גדול עליכם, תנסו את המתכון הזה של לייזה פאנלים - שייקח אתכם צעד אחר צעד בביטחון, ממש עד לרגע ההפיכה הדרמטי. פעם אחת, וזה שלכם.

אורז בסגנון פרסי
אורז בסגנון פרסי|צילום: חגית ביליה וגיא בהר, ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן

כן זה ברוקולי בסלט, ואם עוד לא שילבתם אותו בסלטים שלכם עד היום, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים. פרחי ברוקולי, כרוב אדום, בצל ירוק, שקדים קלויים ומעליהם רוטב מדהים עם חמאת בוטנים, חצי תפוז סחוט וקצת שום כתוש.

סלט ברוקולי וכרוב סגול
סלט ברוקולי וכרוב סגול|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
פרסומת

הבטחנו ווינרים, ולכן נקיים: עוגת שוקולד חגיגית ומהממת שהיא איום משולש: פודינג שוקולד, פתיתי שוקולד וכמובן שיש גם ציפוי שוקולד.

עוגת טריפל שוקולד
עוגת טריפל שוקולד|צילום: קרן אגם, mako אוכל