אוכל
אוכל
מעדן בריאות. סטיילינג: דלית רוסו

קובה סלק ודלעת

מהיום לא צריך לבחור בין קובה סלק לקובה דלעת - אפשר להתמוגג על שניהם במנה אחת מנצחת. בשר, פחמימה וירקות - הכל כבר בפנים

|mako אוכל| פורסם07:40
קובה סלק ודלעת (צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל)
צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל
Rating:453reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לבצק הקובה:

  • 1 כוס קוואקר
  • 1 כוס בורגול דק
  • 1 כוס סולת
  • 1 כף מלח

למילוי:

  • 1/2 ק"ג בשר טלה טחון גס
  • 1 כפית חוואייג' למרק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כוס בצל מטוגן
  • 1 כף כוסברה קצוצה

למרק:

  • מעט שמן זית
  • 3 סלקים בינוניים, שטופים וחתוכים לקוביות
  • 200 גרם דלעת, נקייה מגרעינים וקליפה וחתוכה לקוביות
  • כף סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מיץ מלימון שלם
  • 2 ליטר מים
  • 1 כוס ציר בשר (או עוד מים)
  • צרור של עשבי תיבול (סלרי, כוסברה וכו')

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: טוחנים את הקוואקר במעבד מזון עם להב מתכת או מרסקים בעזרת מוט בלנדר במהירות הגבוהה ביותר. מעבירים את כל חומרי הבצק לקערה, מערבבים, שוטפים במים ומסננים. ממלאים שוב מים עד לכיסוי מלא, משרים כ-20 דקות (בזמן הזה אפשר להכין את המילוי) ומסננים (מניחים לטפטף כ-5 דקות).

2המילוי: מחממים מחבת שטוחה ככל האפשר על להבה גבוהה, מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים קלות עד שהבשר מקבל צבע אפור. מוסיפים את הבצל המטוגן ואת הכוסברה ומערבבים. מניחים לתערובת להתקרר לגמרי.

3המרק: מחממים מעט שמן זית בסיר ומוסיפים את קוביות הסלק והדלעת. מוסיפים את כל התבלינים ואת מיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים מים וציר ומביאים לרתיחה. מבשלים חצי שעה על אש בינונית.

4מכינים את הקובה. מקפידים לעבוד עם ידיים לחות, כדי שהבצק לא יידבק. לוקחים מעט בצק (בגודל של ביצה קטנה) ומגלגלים בין הידיים. יוצרים בו גומה ומגדילים אותה לאט לאט בעזרת האגודל, עד שנוצר מקום לכפית מלאה של מילוי.

5ממלאים את הקובה, ומתחילים לסגור את הקצוות עד שהמילוי עטוף לחלוטין. מניחים את הכדור הממולא בצד וממשיכים הלאה, עד להשלמת כל הכדורים.

6חצי שעה אחרי תחילת הרתיחה של המרק מנמיכים את האש, ומכניסים את הקובות בזהירות לתוך הסיר, אחד אחד מבלי שייגעו זה בזה. מוסיפים את צרור עשבי התיבול, מבשלים 45 דקות נוספות, ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו פרגיות ממולאות

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

בקרו בבלוג של מאירקוקבוק -ביסטייל

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il