אוכל
אוכל
מעדן בריאות. סטיילינג: דלית רוסו

קציצות בשר וקוואקר ברוטב עגבניות ואפונה

מתכון לקציצות בקר לא שגרתיות. הקוואקר מעשיר את מרקם הקציצות וקליפת הלימון מעניקה להן נופך נוסף

|קוואקר| פורסם07:57
קציצות בשר וקוואקר. סטיילינג:דלית רוסו (צילום: דן לב, קוואקר)
צילום: דן לב, קוואקר
Rating:4.669reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (7 מנות):

לקציצות:

  • 750 גרם בשר בקר טרי טחון
  • 1/2 כוס (45 גרם) קוואקר
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • קליפה מגוררת דק מלימון אחד
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לטיגון הקציצות:

  • שמן קנולה

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קלוף וקצוץ גס
  • 2 שיני שום קצוצות גס
  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כוס אפונה מוקפאת

אופן ההכנה:

1מכינים את הקציצות: מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות בקערה.

2מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, ומתקנים במידת הצורך.

3יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית עם שמן קנולה בגובה 1 ס"מ ומטגנים את הקציצות, עד להזהבה. מעבירים לצלחת.

4מכינים את הרוטב ומבשלים את הקציצות: מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.

5מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים, סוכר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

6מוסיפים בזהירות את הקציצות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה (לא מערבבים כדי שהכדורים לא יתפרקו, רק מנערים את הסיר בעדינות לכיסוי מושלם של הקציצות).

7מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15 דקות. מוסיפים אפונה, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהקציצות מוכנות והאפונה רכה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לזכות באייפד? לחצו כאן!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il