אוכל
אוכל
מעדן בריאות. סטיילינג: דלית רוסו

בצלים ממולאים

אם עוד יש לכם מקום בתפריט של היום - אנחנו ממליצים לכם בחום לשבץ בו את הממולאים המקורמלים והטעימים האלה, עם הבשר הטחון והרוטב המתקתק. מנה פשוטה, חגיגית, מנצחת

|mako אוכל| פורסם06:40
בצלים ממולאים (צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל)
צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל
Rating:45reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 3 בצלים גדולים

למילוי:

  • 250 גרם בשר בקר טחון, עדיף מסוג חזה או צוואר
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס קוואקר
  • כוס בטטה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים

לרוטב:

  • 5 כפות סילאן
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כוס חמוציות
  • כוס מים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2חורצים חתך לאורך הבצל (מהשורש ועד לקצה), עד שמגיעים לליבה.

3מרטיבים את הבצלים היטב במים ומכניסים לתנור לכ-20 דקות.

4בינתיים מכינים את התערובת למילוי: מערבבים את הבשר עם השום, הקוואקר, הבטטה והצימוקים.

5כשהבצלים מתקררים מעט מפרידים אותם לעלים: קוטמים את הצד של השורש בגובה של כ-1 ס"מ, ונושפים פנימה בחוזקה. לאט לאט מתחילים להפריד את העלים של הבצל. שימו לב ששני העלים הראשונים אינם רכים, ורצוי לא להשתמש בהם.

6מניחים במרכז כל עלה מעט מהמילוי, מגלגלים ומסדרים בסיר שיכול להיכנס לתנור.

7מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.מערבבים את כל חומרי הרוטב, ויוצקים על הבצלים. מכסים ואופים 20 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות. מגישים חם.

בקרו בבלוג של מאירקוקבוק -ביסטייל

עוד מנות ראשונות לארוחת ראש השנה

עיקריות לארוחת ראש השנה

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il