אוכל
אוכל
מעדן בריאות. סטיילינג: דלית רוסו

דקיקיות קוקוס ושוקולד

חטיף מתוק וטעים, שמחביא בתוכו כמה מרכיבים בריאים. מכינים ברבע שעה, שומרים במקרר וגונבים חתיכה בכל פעם שמתחשק משהו קטן ומתוק

|mako אוכל| פורסם11:48
דקיקיות שוקולד (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
Rating:4.7174reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

שמן קוקוס אפשר להשיג בחנויות טבע. הוא בריא יותר מחמאה. אם אין, אפשר להחליף אותו בחמאה.

המצרכים :

  • 1/2 1 כוסות קוואקר
  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות גדושות שמן קוקוס מוצק (או 50 גרם חמאה)
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות דבש

לציפוי

  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף שמן קוקוס מוצק (או 20 גרם חמאה)
  • 1/3 כפית מלח ים אטלנטי (אפשר להשמיט אם לא אוהבים את השילוב)

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה קוואקר, קוקוס, סוכר חום ומלח.

2בסיר קטן ממיסים חמאה ושמן קוקוס. יוצקים את התערובת על החומרים היבשים. מוסיפים את הדבש.

3מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה וכל החומרים היבשים הפכו לחים.

4משטחים את התערובת בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, לריבוע בגודל 30X30 ס"מ ומהדקים היטב. מעבירים למקרר ל-15 דקות.

5לציפוי: ממיסים (אפשר בסיר שבו השתמשנו קודם) שוקולד ושמן קוקוס. מוציאים את התבנית מהמקרר, יוצקים את השוקולד ומשטחים על ידי טלטול התבנית ובעזרת מרית.

6מפזרים מלח ים (טיפ לפיזור אחיד – מפזרים מגבוה). מחזירים למקרר ל-15 דקות. חותכים לריבועים. שומרים במקרר בכלי אטום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il